Redactia.ro
Home » Știri » Victorie pentru salvatorii români din Turcia: au salvat o familie dintre ruinele unui bloc cu 9 etaje

Victorie pentru salvatorii români din Turcia: au salvat o familie dintre ruinele unui bloc cu 9 etaje

GALERIE FOTO (5) Victorie pentru salvatorii români din Turcia: au salvat o familie dintre ruinele unui bloc cu 9 etaje

Situația din Turcia este din ce în ce mai dificilă. Cutremurul a provocat o mulțime de pierderi, iar bilanțul victimelor crește dintr-un moment la altul. Mai multe state s-au mobilizat și au trimis ajutoare, printre care și România. Salvatorii au bifat deja reușite notabile, printre care și salvarea unei familii prinse între ruinele unui bloc-turn.

IGSU: „Copilul este decedat”

Teroarea continuă în Turcia, după cutremurele care au făcut ravagii printre oameni și au distrus o mulțime de clădiri. România se implică și ea în acțiunile de găsire a victimelor rămase fără ajutor printre ruine și deja a bifat o reușită. Echipa de căutare-salvare RO-USAR a participat, marţi după-amiază, la prima misiune în Turcia și a reușit să găsească o familie, respectiv soț, soție și un copil, printre ruinele unei clădiri care s-a prăbușit complet.


Echipa din România este responsabilă de zona Antakya, unde seisemele au făcut ravagii. Potrivit IGSU, toate cele trei persoane au fost extrase de sub ruine, dar doar adulții au supraviețuit impactului. Părinții au fost predați ambulanței în stare stabilă și au beneficiat de îngrijiri de specialitate, iar trupul neînsuflețit al copilului a fost ridicat de către familie.

”Echipa României de căutare-salvare, RO-USAR, care acționează în acest moment în orașul Antakya, a reușit identificarea și recuperarea de sub dărâmături a unei familii (2 adulți și un copil).

Cei doi adulți sunt în viață și au fost transportați la ambulanță, însă din nefericire copilul a fost găsit decedat.”, a transmis IGSU.

Salvatorii români, ajutați de câini

Echipajele de salvare ale României fac eforturi mari pentru a ajuta Turcia. Mai exact, pe teritoriul turc, în zonele grav afectate, a ajuns încă de ieri o echipă formată din 60 de salvatori, personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici şi asistenţi SMURD, care şi-au stabilit deja o primă bază de operații.

În Turcia au ajuns și trupe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari. Multe state s-au mobilizat, lăsând în urmă orice sentiment de rivalitate. În acest moment, peste 50.000 de salvatori au ajuns în zonele afectate și au bifat deja rezultate notabile. Conform CNN, bilanțul persoanelor decedate se apropie de 8000, în timp ce peste 35.000 de oameni sunt grav răniți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: