Redactia.ro
Home » Știri » Turcia, din nou zguduită de un seism puternic! Cutremurul din această dimineață a depășit 5 grade

Turcia, din nou zguduită de un seism puternic! Cutremurul din această dimineață a depășit 5 grade

GALERIE FOTO (2) Turcia, din nou zguduită de un seism puternic! Cutremurul din această dimineață a depășit 5 grade

Situația din Turcia este una extrem de critică, după ce luni a fost lovită de două cutremure puternice care au provocat pagube semnificative. Bilanțul morților este din ce în ce mai tragic, după ce republica a fost lovită de un alt seism în această dimineață. S-a produs chiar în centrul statului și a avut o magnitudine de peste 5 grade pe scara Richter. Autoritățile sunt în alertă și fac eforturi mari pentru a ține situația sub control.

Cutremurul de azi a făcut ravagii

Un nou cutremur a lovit Turcia în ziua de 7 februarie, la ora locală a României 05.13. Seismul teribil, cu magnitudinea de 5.3, s-a produs în Centrul Turciei, la o adâncime de 10 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 51km V de Adiyaman, 69km E de Kahramanmaras, 75km N de Gaziantep, 91km SV de Malatya, 112km NV de Sanliurfa, 142km V de Siverek, 145km NE de Osmaniye, 171km N de Aleppo, 172km SV de Elazig, 189km V de Viransehir.

Mai multe clădiri s-au prăbușit în urma replicii de astăzi și multe sunt pe punctul de a cădea în orice moment. Numărul total al răniților din Turcia si Siria a trecut de 10.000, iar autoritățile spune că bilanțul final nu este acesta, pentru că mai există victime printre ruinele produse de seism.

Gerul din Turcia împiedică desfășurarea acțiunilor de salvare

Turcia se află în acest moment sub avertisment de vreme extrem de rea, iar oamenii rămași fără locuințe au fost nevoiți să își petreacă noaptea sub cerul liber. Mii de clădiri au fost distruse în urma seismelor puternice, motiv pentru care mulți au îndurat temperaturile scăzute de afară. Echipajele de salvare s-au mobilizat, dar unele zone sunt extrem de greu de accesat.

Un reprezentant ONU avertizează că operațiunile de salvare sunt, în acest moment, împiedicate de lipsa de combustibil, temperaturile care au dus la îngheț și drumurile care au fost distruse de seismele puternice. Președintele Erdogan a anunțat că NATO, UE și 45 de țări au oferit ajutor până acum, dar bilanțul morților și al răniților este în creștere continuă, precum și cel al persoanelor date dispărute.

„Infrastructura este deteriorată, drumurile pe care le folosim pentru acțiuni umanitare sunt deteriorate, trebuie să fim creativi în ceea ce privește metodele de a ajunge la oameni, dar muncim din greu”, a declarat El-Mostafa Benlamlih pentru Reuters.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: