Redactia.ro
Home » Știri » VIDEO A nins ca în povești la munte, chiar în mijlocul verii. Imaginile impresionante au captat atenția tuturor

VIDEO A nins ca în povești la munte, chiar în mijlocul verii. Imaginile impresionante au captat atenția tuturor

Sursa foto: Captura video Facebook/ Cabana Brusturet

Într-un eveniment meteorologic surprinzător, la Dâmbovicioara, în județul Argeș, a nins ca în povești. Imaginile capturate de camerele de supraveghere ale unei cabane din zonă au arătat cum ploaia s-a transformat treptat în fulgi de zăpadă, acoperind pământul cu un strat subțire de nea albă, asemenea începutului de iarnă.

Fenomen rar în mijlocul verii

Deși este luna iulie, când temperaturile sunt de obicei ridicate și oamenii se bucură de soare și căldură, locuitorii și turiștii din Dâmbovicioara au fost martorii unui fenomen rar întâlnit. Ninsoarea a transformat peisajul, acoperind curtea cabanei cu un strat subțire de zăpadă. Imaginile surprinse arată un peisaj de poveste, cu fulgi care cad liniștit făcând o atmosferă de început de iarnă în plină vară.

Cabana unde au fost filmate imaginile se află la o altitudine de aproape 1000 de metri, în Munții Piatra Craiului. Această zonă este cunoscută pentru peisajele sale pitorești și pentru variațiile de temperatură datorate altitudinii. Cu toate acestea, ninsoarea din luna iulie rămâne un fenomen neobișnuit chiar și pentru această regiune montană.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale cabanei au devenit rapid virale pe rețelele de socializare. În videoclip, se poate vedea cum fulgii de zăpadă cad liniștit, acoperind curtea și peisajul din jur. Stratul subțire de zăpadă care s-a așternut a transformat peisajul într-un tablou de iarnă, cu toate că ne aflăm în plină vară.

Cum explică meteorologii acest fenomen

Meteorologii explică acest fenomen prin variațiile de temperatură specifice zonelor montane. La altitudini mari, temperaturile pot scădea considerabil chiar și în timpul verii, ceea ce poate duce la astfel de fenomene neașteptate. În acest caz, o masă de aer rece a intrat în contact cu umiditatea din atmosferă, transformând ploaia în ninsoare.

Deși ninsoarea din luna iulie a fost un spectacol pentru oameni, este important să ne gândim și la impactul asupra mediului înconjurător. Fauna și flora din această regiune sunt adaptate la variații de temperatură, însă o ninsoare neașteptată poate afecta temporar vegetația și comportamentul animalelor. Cu toate acestea, datorită stratului subțire de zăpadă, impactul a fost probabil minim.

Ninsoarea din luna iulie de la Dâmbovicioara, Argeș, a fost un fenomen surprinzător și rar întâlnit, care a transformat peisajul montan într-un tablou de iarnă. Imaginile spectaculoase surprinse de camerele de supraveghere au captivat atenția publicului și au stârnit numeroase reacții de uimire și bucurie. Deși evenimentul a fost neobișnuit, el a oferit o pauză răcoritoare în mijlocul verii și o amintire de neuitat pentru cei prezenți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: