Redactia.ro
Home » Știri » VIDEO Alt oraș din Ucraina ras de pe fața pământului. În Borodianka sunt cel puțin 200 de morți printre ruine

VIDEO Alt oraș din Ucraina ras de pe fața pământului. În Borodianka sunt cel puțin 200 de morți printre ruine

Invazia lui Putin face al doilea masacru, după cel din Bucha. În al doilea oraș din care s-au retras trupele ruse zilele acestea, Borodianka, de lângă capitala Kiev, autoritățile și armata ucrainene descoperă aceleași orori ca în Bucha, unde sute de civili au fost uciși și lăsați pe străzi sau aruncați în gropi comune.

Orașul a fost ras de pe fața pământului: Civili uciși în stradă, clădiri transformate în ruine și semnele V și Z pictate pe clădiri

Un reportaj CNN a dezvăluit masacrul din Borodianka. Cadavre lăsate pe străzi și clădiri transformate în ruine. Este peisajul ireal din orașul de lângă Kiev.

Echipa postului CNN a însoțit voluntarii care strângeau cadavrele civililor de pe străzi. „Cel mai rău este că nu găsim soldați, ci doar oameni nevinovați”, a declarat Oleksi Kuleba, șeful Administrației Militare Regionale Kiev.

Primarul din Borodianka spune că sunt „cel puțin 200 de morți” printre ruine

„Credem că au murit cel puțin 200 de oameni”, a spus Gheorghi Ierko, primarul din Borodianka, oraș situat la 60 de kilometri nord-vest de capitala Kiev.

Alți civili morți s-ar afla în ruinele clădirilor bombardate sistematic în Borodianka de ruși, spune primarul interimar Gheorghi Ierko, pentru New York Times. Este vorba despre zeci de persoane care se adăposteau în subsoluri sau în propriile apartamente și care acum sunt date dispărute.

Marți, jurnaliștii New York Times au ajuns în oraș pentru prima dată după retragerea trupelor ruse. Ei au fotografiat tot ce a rămas în urmă: blocuri cu mai multe etaje, situate de-a lungul străzii principale, sunt pur și simplu găurite de ploaia de obuze, iar alte patru blocuri de apartamente s-au prăbușit în urma bombardamentelor.

Autoritățile au impus stare de asediu în întreaga regiune a Kievului până la 7 aprilie, cerând locuitorilor să rămână în case în timp ce desfășoară operațiuni de deminare.

Rusia continuă să nege că omoară civili

Moscova a negat că ar fi vizat civili, dar voluntarii colaborează cu poliția pentru a ridica cadavrele civililor uciși, lăsate să putrezească în aer liber. „Adunăm oameni care au fost împușcați de ruși. Civili care au fost torturați. Lucrăm de două zile”, a declarat Hennadiy Avramenko, în vârstă de 45 de ani.

CNN a urmărit cum Avramenko și colegul său au extras dintr-o mașină cadavrul unui ucrainean în vârstă de 44 de ani. Acesta a fost împușcat în inimă în timp ce conducea, mașina sa prăbușindu-se într-un șanț de lângă drum.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: