Redactia.ro
Home » Monden » VIDEO Boala neștiută cu care chef Florin Dumitrescu se luptă încă din copilărie: „Excesele se plătesc”

VIDEO Boala neștiută cu care chef Florin Dumitrescu se luptă încă din copilărie: „Excesele se plătesc”

Chef Florin Dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, dar și cei mai îndrăgiți jurați de la o emisiune culinară din cadrul trustului concurent, Antena 1, „Chefi la cuțite”.

Chef Florin Dumitrescu, bucătar de succes

Acesta a început să gătească de la o vârstă fragedă, încă de la vârsta de 14 ani. În prezent este proprietarul unui restaurant de succes în zona de Nord a Capitalei, Tapo, un loc foarte elegant, select, cu mâncare bună. Are o bucătărie fină şi creativă. Preţurile sunt piperate, pentru că restaurantul este totuși unul de lux, dar merită.

Chef Florin Dumitrescu, detalii neștiute despre boala cu care se confruntă încă din adolescență

Chef Florin Dumitrescu a fost invitat într-un podcast, la George Buhnici, unde a vorbit despre boala neștiută cu care se confruntă, o afecțiune cu care a fost diagnosticat încă de la 16 ani și care îi dă mari bătăi de cap chiar și acum:

„Eu la 16 ani nu mâncam. Avem 61–62 de kilograme, nu avem nicio treabă cu mâncarea, doar o găteam. La 16 ani, am descoperit pentru prima dată gastrita. În momentul în care gătești, stomacul tău funcționează, pentru că e păcălit de miros și crede el că mănâncă.

Și macină, macină și nu mai ai foame, nu mai simți foamea și ai senzația că poți să o duci la nesfârșit. La 20 de ani am descoperit mâncarea și m-am îngrășat. Dacă mi-aș da un sfat, mi-aș da la 20 de ani și aș spune: Mănâncă mai puțin, nu recupera ce nu ai mâncat”, a declarat Florin Dumitrescu.

De la sportul de performanță, la gastronomie

Chef Florin Dumitrescu este pasionat de bucătărie încă de la o vârstă fragedă, de când avea doar 14 ani. Acesta a îmbinat pasiunea gastronomică cu sportul de performanță, până când a decis că menirea lui este de a fi chef de rang înalt:

 „Excesele se plătesc, indiferent ce fel de excese, chiar și sportul în exces se plătește. Eu până la 14 ani am fost sportiv de performanță și, crede-mă, am avut niște probleme foarte mari din cauza asta, pentru că mi-am turat corpul atât de mult încât am descoperit probleme.

Am făcut polo, am fost portar la polo și am genunchii pilaf, pilaf de la antrenament, pentru că portarul trebuie să lucreze picioarele în apă. Noi în apă aveam bordură de beton pe care trebuia să o ținem deasupra capului 30 de secunde în serie, un minut pauză, iar 30 de secunde. Și, da, am probleme cu genunchii, picioarele, spatele”, a mai transmis el.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: