Redactia.ro
Home » Homepage » VIDEO/FOTO Tragedie în urma unui cutremur de 6,1 grade pe scara Richter. Peste 900 de persoane au murit în Afganistan

VIDEO/FOTO Tragedie în urma unui cutremur de 6,1 grade pe scara Richter. Peste 900 de persoane au murit în Afganistan

în Afganistan a avut loc un cutremur cu o magnitudine de 6,1 grade pe scara Richter, lovind inițial provincia Paktika, dar trepidațiile au fost resimțite pe o distanță de peste 500 km în Afganistan, Pakistan, dar și India, potrivit „Centrului Seismologic European Mediteranean (EMSC)”.

Cutremur de 6,1 grade pe scara Richter în Afganistan

UPDATE ora 14:00 Peste 900 de morți și 600 de răniți s-au raportat până acum. Un oficial guvernamental din Afganistan a declarat că se așteaptă ca numărul de morți și numărul total de răniți să fie în continua creștere. Cutremurul a avut loc la primele ore ale dimineții de miercuri, 22 iunie și a început la o adâncime de aproximativ 51 km sub suprafață, relatează „US Geological Survey”.

Locuitorii din capitala afgană Kabul și de mai departe au raportat zguduiri „puternice și lungi”, precum și zguduiri „teribile” și „periculoase” pe pagina de mărturii a „Centrului Seismologic European Mediteranean (EMSC)”, care a estimat, de asemenea, că trepidațiile și zgomotele au fost resimțite de aproximativ 119 milioane de persoane din Afganistan, Pakistan și India.

Nu au fost raportate decese în afara Afganistanului

Până în prezent, nu au fost raportate decese sau răniți legate de cutremur în afara Afganistanului, majoritatea victimelor având loc în Paktika, unde presa afgană a fotografiat numeroase case reduse la ruine.

Acestea fiind spuse, se crede că cutremurul din Afganistan este cel mai semnificativ și „cel mai mortal” pe care regiunea l-a cunoscut în ultimii ani, cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată având loc în 1956, când activitatea seismică a urcat la 7,6 grade pe scara Richter.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: