Redactia.ro
Home » Știri » VIDEO Primul soldat rus judecat pentru crime de război. Soția victimei a călătorit cinci ore pentru a-l confrunta. Iată reacția

VIDEO Primul soldat rus judecat pentru crime de război. Soția victimei a călătorit cinci ore pentru a-l confrunta. Iată reacția

În Ucraina a început, miercuri, procesul primului soldat rus acuzat de crime de război. Vadim Şişimarin, soldat rus în vârstă de 21 de ani, a pledat vinovat pentru uciderea unui bărbat civil, Oleksandr Șelipov, în vârstă de 62 de ani, neînarmat, dint-un sat din regiunea Sumî.

La acest proces a participat și soția bărbatului ucis de către soldatul rus care „l-a descris pe bărbat ca un pensionar pașnic, ce nu reprezenta vreo amenințare pentru militarii ruși. Cei doi au fost căsătoriți timp de 39 de ani și aveau doi copii”, potrivit Pro TV.

Katerina Șelipova a călătorit cinci ore pentru a-l confrunta pe ucigașul soțului ei

Femeia a mers tocmai până la Kiev pentru a-l putea confrunta pe soldatul rus judecat pentru crima de război.

„Am venit să îl văd în persoană. Arăta ca un copil, dar oricum va fi pedepsit”, a spus femeia.

Aceasta a adăugat că moartea soțului ei a fost „lipsită de sens”:

„El tocmai trecea pe acolo, nu reprezenta nicio amenințare pentru nimeni”, a continuat femeia.

Vorbind despre Șișimarin, ea a spus: „Știu că este militar și urmează ordinele, dar de ce nu a tras în pământ sau în aer? Ar trebui să putrezească în închisoare, să se gândească în fiecare zi pe care o mai are de trăit la ceea ce a făcut”.

Ea mai susține că nu are sentimente de ură față de soldatul rus care i-a ucis soțul.

Procesul privind crimele de război a fost amânat pentru ziua de joi, întrucât, prea mulţi jurnalişti s-au înghesuit în sala de judecată din Kiev.

„Inculpatul a fost îmbrăcat cu un hanorac cu dungi albastre şi gri, cu capul ras. El l-a ascultat pe interpretul său în timp ce citea acuzaţiile. Avocatul său era aşezat pe aceeaşi bancă cu interpretul. Şişimarin a refuzat să vorbească când a fost întrebat de instanţă”, mai relatează sursa.

Acuzatul, suboţiţer, originar din Irkuţk, Siberia riscă închisoarea pe viață pentru crime de război şi crimă cu premeditare.

Cum a fost ucis Oleksandr Șelipov

Potrivit Parchetului ucrainean, „militarul rus se deplasa împreună cu alţi patru militari, după un atac asupra convoiului în care se aflau, la 28 februarie, şi au furat o maşină în apropierea satului Şupahivka, în regiunea Sumî (nord-est). Victima a cărei identitate nu a fost dezvăluită  circula pe o bicicletă, la marginea drumului, în apropiere de domiciliu, potrivit parchetului.”

Soția victimei a precizat că răposatul ei soț ieșise să vadă un tanc rusesc care fusese aruncat în aer. „M-am certat cu el, i-am spus că nu este sigur să iasă afară. El a zis: Voi fi bine, este doar după colț, ne vedem mai târziu”, a spus ea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: