Redactia.ro
Home » Știri » VIDEO S-a lansat prima rachetă cu echipaj privat spre Staţia Spaţială. Un bilet a costat milioane de dolari

VIDEO S-a lansat prima rachetă cu echipaj privat spre Staţia Spaţială. Un bilet a costat milioane de dolari

SpaceX a lansat prima rachetă cu echipaj privat spre Staţia Spaţială. Trei oameni de afaceri au plătit milioane de dolari.

Prima rachetă cu echipaj privat a plecat spre Staţia Spaţială

O rachetă SpaceX a fost lansată vineri, de la baza spaţială Cape Canaveral din statul american Florida, în cadrul primei misiuni cu echipaj privat spre Staţia Spaţială Internaţională, unde cei patru pasageri urmează să petreacă puţin peste o săptămână, informează AFP şi Reuters.

Cât au plătit oamenii de afaceri pe un bilet

Trei oameni de afaceri, care au plătit mai multe zeci de milioane de dolari pentru acest zbor, sunt însoţiţi de un fost astronaut al agenţiei spaţiale americane, în prezent angajat al companiei americane Axiom Space, care organizează călătoria.

Transmisiunea în direct a fost difuzată de Axiom. Vehiculul de lansare al SpaceX, cu înălţimea de 25 de etaje e alcătuit dintr-o rachetă Falcon 9 în două trepte având în partea de sus capsula Crew Dragon – înălţându-se spre spaţiu, pe un cer senin, deasupra Floridei şi a coastei Oceanului Atlantic.

Zborul spre Stația Specială durează 20 de ore

Dacă totul decurge conform planului, cvartetul condus de fostul astronaut NASA Michael Lopez-Alegria va ajunge la ISS sâmbătă, după un zbor de peste 20 de ore, iar capsula Crew Dragon operată autonom va andoca la avanpostul orbital aflat pe orbita terestră, la o distanţă de 400 de kilometri.

Alături de astronautul americano-spaniol Michael Lopez-Alegria, misiunea îi include pe antreprenorul american Larry Connor, antreprenorul şi pilotul israelian Eytan Stibbe şi investitorul canadian Mark Pathy.

Axiom a dezvăluit anterior un preț de 55 de milioane de dolari per loc pentru o călătorie de 10 zile la ISS, dar compania a refuzat să comenteze condițiile financiare pentru această misiune specifică – dincolo de a spune într-o conferință de presă anul trecut că prețul este în „zeci de milioane”.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: