Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Videotutorialul în transmiterea unui curs

Videotutorialul în transmiterea unui curs

Dobândirea de noi informaţii într-un domeniu, specializarea şi experimentarea, conduc spre perfecţiune şi profesionalism. În contextul actual, cursurile online, indiferent de domeniul pe care îl acoperă, vin în întâmpinarea nevoilor multora dintre doritorii de dezvoltare personală şi succes.

Cursul online potrivit

Apelând la platforma educationala, ai posibilitatea de a descoperi unele dintre cele mai variate cursuri online, realizate la standardele cel mai înalte de calitate şi profesionalism. Indiferent care ar fi motorul care a generat nevoie de parcurgere a unui curs, în calitate de cursant, te vei bucura de una dintre cele mai interesante experiențe de învăţare modernă, având acces către cursuri în format video şi tutoriale tip animaţie, astfel încât baza cursului să se completeze şi să se consolideze într-o combinaţie eficientă cu fişierele audio şi vizuale. De asemenea, platforma oferă celor care doresc să creeze un curs, cele mai moderne mijloace care vor contribui la publicarea cursului. Astfel, pot fi accesate sau realizate cursuri în domenii foarte variate, de la dezvoltare  personală şi antreprenoriat, până la administraţie, stil de viaţă sănătos, sănătate şi fitness sau înfrumuseţare şi machiaj.

Importanţa imaginii în transmiterea şi urmarea unui curs

Atunci când se vizează transmiterea cu exactitate a unei informaţii sau se impune exemplificare prin activitate practică a unui context sau a unei acţiuni, un videotutorial va avea capacitatea de a îndeplini aceste cerinţe. Un curs online poate fi furnizat prin mai multe mijloace şi poate conţine o împletire echilibrată între partea teoretică şi cea practică. Astfel, un curs poate fi mai uşor accesat şi asimilat dacă este transformat într-un videotutorial interactiv, uşor de urmărit şi înţeles, în care informaţiile sunt transmise direct de către coordonator. În cazul în care te afli în postura creatorului de curs, ai posibilitatea de  a-ţi structura şi filma  propriul videotutorial, prin ghidarea profesioniştilor te vor familiariza cu toate etapele, de la stabilirea scenariului, până la producţia finală, respectiv clipul filmat. Se pot  alege diferite tipuri de clipuri filmate, de la videotutorialul în care transmiţi chiar tu informaţia, până la cele animate sau cele de tip SCORM. 

Astfel, o echipă de specialişti va sta la dispoziţia oricărui doritor care are nevoie de ajutor şi ghidare în realizarea unui curs video, indiferent dacă este persoană fizică sau reprezentat al unei companii sau instituţii.