Redactia.ro
Home » Homepage » Vijeliile pun stăpânire pe România. Meteorologii au emis un nou Cod galben. Ce zone sunt afectate

Vijeliile pun stăpânire pe România. Meteorologii au emis un nou Cod galben. Ce zone sunt afectate

Prognoza meteo ANM pentru 12-25 februarie 2024: Vremea se răcește în toată țara

Vremea rămâne instabilă, iar meteorologii au emis un nou Cod galben de vijelii pentru mai multe regiuni ale țării. Iată când intră în vigoare și cât va fi valabil!

Vreme instabilă în România. Meteorologii au emis un nou Cod galben de vijelii. Ce zone sunt afectate

Avertizarea meteo emisă de către meteorologii de la Agenția Națională de Meteorologie intră în vigoare astăzi îmcepând cu ora 10 dimineața și va fi valabilă până la mâine, 27 septembrie 2023, la ora 21.00. Conform meteorologilor, marți și miercuri (26 și 27 septembrie), vântul va avea intensificări temporare în Dobrogea și Muntenia, cu viteze de 55…65 km/h, iar pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre rafalele vor depăși chiar și 70 de kilometri pe oră.

Conform meteorologilor, până la sfârșitul lunii octombrie se așteaptă temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă, iar precipitațiile vor fi limitate în majoritatea zonelor din țară.

Vreme neobișnuit de caldă în luna octombrie

În săptămâna 25 septembrie-2 octombrie, temperaturile vor înregistra valori peste medie în această perioadă, cu accent pe regiunile montane. Cantitatea de precipitații va fi sub normal în întreaga țară, cu accent pe regiunile din vest, nord, centru și sud. Și în săptămâna 2 octombrie-9 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, în special în cele sud-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, în special în partea de vest.

În săptămâna 10 octombrie-16 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade în toată țara. Regimul pluviometric va fi deficitar în vestul, sud-vestul, precum și în zonele de munte, dar și în regiunea de sud-vest a țării.

În săptămâna 16 octombrie-23 octombrie, valorile medii ale temperaturii aerului vor înregistra creșteri față de normele specifice acestei perioade, în toate zonele, cu accent pe regiunile sudice și estice. Cantitatea de precipitații va rămâne apropiată de media obișnuită pentru această perioadă în întreaga țară, anunță meteorologii Agenției Naționale de Meteorologie.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: