Redactia.ro
Home » Știri » Virgil Musta, despre situația provocată de coronavirus. „Ideal ar fi să se blocheze totul două-trei săptămâni”

Virgil Musta, despre situația provocată de coronavirus. „Ideal ar fi să se blocheze totul două-trei săptămâni”

Virgil Musta despre COVID-19

Medicul Virgil Musta a vorbit marți despre situația actuală generată de coronavirus. Potrivit acestuia, pentru a scădea numărul de cazuri de COVID-19, ar fi nevoie de un blocaj de două-trei săptămâni, deși economia țării ar avea de suferit. Județul Alba este cel de-al doilea județ care intră în scenariul roșu, după București.

Virgil Musta, despre situația provocată de coronavirus. „Ideal ar fi să se blocheze totul două-trei săptămâni”

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeş” din Timișoară este de părere că virusul COVID-19 ar putea fi oprit, numai în cazul în care autoritățile decid să închidă țara pentru două-trei săptămâni. ”Ar trebui impuse niste reguli mai stricte şi avut mare grijă să se implementeze. Degeaba e interzis să ne adunăm în număr mare, când chefurile continuă. Dacă nu eşti ferm… şi poate gândit foarte bine… ideal poate ar fi bine să blochezi totul două – trei săptămâni, dar din păcate este an electoral. Trei săptămâni, dacă s-ar bloca, ar fi o măsură bună, dar că nu ne putem permite deoarece industria ar fi afectată”, a declarat medicul Virgil Musta.

Mai mult, acesta a declarat că nerespectarea regulilor impuse de autorități a determinat o scăpare de sub control a pandamiei de coronavirus. „Dacă respectam acum trei luni nu eram aici. Nerespectând, încetul cu încetul ne contaminăm. Acest comportement a dus la explozia de cazuri şi care va fi greu de stopat. Este rău că nu mai avem timp. În senul presiunii sitemului de sănătate”, a mai spus specialistul.

După București, județul Alba a intrat în scenariul roșu

Marți, 20 octombrie, Alba a depășit pragul de 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, cu 3,06 fiind al doilea județ din țară care intră în scenariul roșu, după București. Totodată, Harghita se află și ea aproape de scenariul roșu, unde rata de infectare e de 2,84.

Sunt 23 de județe și municipiul București care au depășit indicele de 1,5. Peste 2 se află Brașov cu 2,09, Cluj, cu 2,52, Sălaj cu 2,2, Timiș cu 2,12 și Vâlcea cu 2,52. În ultimele 24 de ore au fost raportate 3.400 de noi cazuri de coronavirus, din 29.000 teste. De asemenea, 65 de persoane infectate cu COVID-19 au murit, iar la terapie intensivă se află 768 de persoane internate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: