Redactia.ro
Home » Homepage » Viscol, ninsori și temperaturi sub pragul îngheţului, la munte. S-a așternut zăpada pe Transfăgărăşan

Viscol, ninsori și temperaturi sub pragul îngheţului, la munte. S-a așternut zăpada pe Transfăgărăşan

Viscol, ninsori și temperaturi sub pragul îngheţului, la munte. S-a așternut zăpada pe Transfăgărăşan

Este un strat de zăpadă gros de cinci centimetri pe Transfăgărăşan deja, odată cu prima ninsoare din această toamnă la peste 2.000 de metri altitudine. Salvatorii montani le recomandă turiștilor prudență și să nu se aventureze neechipaţi, pe trasee nemarcate și fără să verifice înainte buletinul meteo.

Viscol, ninsori și temperaturi sub pragul îngheţului, la munte. S-a așternut zăpada pe Transfăgărăşan

La cota 2000, unde se află cabana Salvamont Argeș, și la Bâlea, în Sibiu, s-a așternut deja un strat de cinci centimetri de zăpadă, iar termometrul a arătat la un moment dat și -4 grade Celsius, conform Știrile Pro TV.

Este un strat de zăpadă gros de cinci centimetri pe Transfăgărăşan deja, odată cu prima ninsoare din această toamnă la peste 2.000 de metri altitudine.

„Vă recomandăm să circulați cu prudență pe Transfăgărășan. Ninge la peste 1800 m altitudine. Pe carosabil s-a depus un strat de aproximativ 3 cm de zăpadă, temperatura este de -3 grade. Dacă vă aventurați și pe potecile de munte, echipați-vă corespunzător!”, a transmis Cristian Toma, salvator la baza Salvamont Argeș-Cota 2000 de pe Transfăgărăşan, pe Facebook.

Tot el a publicat și câteva filmulețe în care se poate observa viscolul puternic și cum vizibilitatea era extrem de redusă la acel moment.

Oamenii au lăsat mai multe comentarii. „Cam devreme a venit iarna, dar eu zic că se va topii repede şi îmi doresc să nu-l închidă când asfaltul e curat la cota 2000 şi să ne dezamăgească iarăși,alunecări de stânci şi copaci căzuţi au fost mereu pe timpul verii când a plouat sau bătea vântul!”, a scris cineva.

Cum temperaturile au scăzut la minus 3 grade Celsius și Transfăgărășanul este încă deschis, drumarii au împrăştiat material antiderapant pe asfalt.

„Colegii noştri de la Districtul Bâlea au intervenit azi dimineaţă cu un utilaj cu lamă şi au răspândit o tonă şi jumătate de sare pentru curăţarea carosabilului de zăpada aşternută peste noapte. Stratul de zăpadă măsoară în jur de 3 cm iar temperaturile de azi dimineaţă au coborât sub minus 3 grade. Îi rugăm pe şoferii care doresc să viziteze zona Bâlea în această perioadă să fie pregătiţi pentru a conduce în condiţii de iarnă”, au anunţat reprezentanţii societăţii de drumuri care administrează Transfăgărăşanul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro