Redactia.ro
Home » Știri » Vlad Ciurea a dezvăluit factorul principal care contribuie la apariția cancerului: «Vă spun un secret»

Vlad Ciurea a dezvăluit factorul principal care contribuie la apariția cancerului: «Vă spun un secret»

vlad ciurea

În cadrul podcastului „Fain&Simplu”, prezentat de Mihai Morar, medicul neurochirurg renumit, Vlad Ciurea, care a efectuat intervenții chirurgicale și a avut în mână soarta a 23.842 de pacienți, a dezvăluit informații despre declanșarea cancerului și despre obieceiurile care contribuie la activarea acestuia în corp.

Vlad Ciurea a dezvăluit care este factorul principal care contribuie la apariția cancerului

Medicul a subliniat că fiecare dintre noi se naște cu un bagaj genetic de peste 20.000 de gene prin care s-a transmis foarte multă informație de la strămoșii noștri. Din punctul de vedere al medicului, nu genele sunt totuși responsabile pentru declanșarea bolilor grave din corp, ci starea prelungită de stres. Potrivit medicului stresul este unui dintre principalii factori care, pe termen lung, poate duce la apariția cancerului.

„Acolo sunt acumulate toate, eu sunt sigur că am și gena cancerului, am și gena hipertensiunii, am și gena diabetului, nici una nu le-am făcut din astea. Am toate astea pe genele mele. Când se activează? Foarte interesantă ideea profesorului Adrian Restian. Când? Când iei dintr-o anumită stare, de depresie, de supărare, de nervi, de ceva care nu merge, și atunci se activează ca un pianist care a apăsat pe clapă și a intrat în clapă, să zice, de neoplazie.

Când se face neoplazia cel mai frecvent? Vă spun un secret, la stres. Feriți-vă de stres! Stresul provoacă cea mai mare dereglare în creier, în organism, și atunci nu se mai adună stânga cu dreapta și dacă nu se adună se produce dereglare din creier în organism, și organismul produce aceste neoplazi.

Și atunci trebuie să evităm să avem neoplazie prin stres. Foarte interesantă această prezentare pe care am spus-o. Deci evitați starea de stres. Și de aici este și faza din care apare această nefrozare, care se numește ardere/prăjire a creierului”, i-a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea gazdei Mihai Morar, în podcastul „Fain&Simplu”.

Care sunt factorii principali care pot declanșa cancerul

Factori genetici: Unele cancere pot fi rezultatul unor anomalii genetice moștenite sau mutații genetice dobândite pe parcursul vieții. Unele persoane pot avea o predispoziție genetică către anumite tipuri de cancer, ceea ce crește riscul de apariție a bolii.

Expoziția la substanțe carcinogene: Anumite substanțe chimice și toxine prezente în mediu pot crește riscul de cancer. Acestea pot fi prezente în fumul de tutun, substanțe chimice industriale, poluanți din aer și apă, radiații ionizante (cum ar fi radiația solară și radiațiile medicale), anumite medicamente și alți factori de expunere.

Fumatul: Fumatul este unul dintre cei mai importanți factori de risc pentru cancer. Substanțele chimice prezente în tutun pot cauza daune la nivelul ADN-ului și pot duce la apariția unor forme frecvente de cancer, cum ar fi cel pulmonar, de esofag, de gât și de vezică urinară.

Alimentația nesănătoasă: O alimentație bogată în grăsimi saturate, zahăr rafinat și carne procesată poate crește riscul de anumite tipuri de cancer, cum ar fi cel de colon, de sân și de pancreas. Pe de altă parte, o dietă echilibrată, bogată în fructe, legume, cereale integrale și alimente bogate în fibre, poate reduce riscul de cancer.

Lipsa activității fizice: Inactivitatea fizică și un stil de viață sedentar sunt asociate cu un risc crescut de cancer. Activitatea fizică regulată poate ajuta la menținerea unui sistem imunitar sănătos, la menținerea unei greutăți corporale normale și la reducerea inflamației, ceea ce poate contribui la prevenirea cancerului.

Excesul de alcool: Consumul excesiv de alcool este un factor de risc important pentru anumite tipuri de cancer, cum ar fi cel de ficat, de esofag, de sân și de colon. Este recomandat să se limiteze consumul de alcool sau să se evite pe cât posibil.

Infecții virale și bacteriene: Anumite infecții cauzate de virusuri și bacterii pot crește riscul de cancer. De exemplu, infecția cu virusul papiloma uman (HPV) este asociată cu cancerul de col uterin, iar infecția cu virusul hepatitic B și C este asociată cu cancerul de ficat.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: