Redactia.ro
Home » Știri » Vlad Voiculescu, demis de la Ministerul Sănătății. Anunțul făcut de premierul Cițu

Vlad Voiculescu, demis de la Ministerul Sănătății. Anunțul făcut de premierul Cițu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, va fi demis de la Ministerul Sănătății, potrivit unor surse politice. Există informații și că urmează să fie demisă și Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a semnat revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății al Guvernului Cițu, a anunțat Administrația Prezidențială.

Este informația momentului! Vlad Voiculescu, demis de la Ministerul Sănătății, potrivit unor surse politice. Tototdată, avem și primul anunț făcut în acest sens de la premierul Florin Cițu.

Vlad Voiculescu, demis de la Ministerul Sănătății

Premierul Florin Cîțu s-ar fi întâlnit în această dimineață cu vicepremierul Dan Barna, fiind extrem de nemulțumit de scandalurile în lanț din jurul Ministerului Sănătății. În urma discuțiilor, soluția găsită de șefii Executivului ar fi fost ca Vlad Voiculescu să fie demis de la șefia Ministerului Sănătății.

Anunțul lui Florin Cițu nu a întârziat să apară:

Premierul Florin Cîţu: Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi, a anunțat premierul pe Facebook.

Scandal în Guvern, după noul ordin privind carantinarea

Demiterea lui Vlad Voiculescu ar veni în urma scandalului privind publicarea în Monitorul Oficial a unui ordin semnat de secretarul de stat din Ministerul Sănătății Andreea Moldovan,  fără ca premierul Florin Cițu să fie informat, fapt ce ar atrage și demiterea secretarului de stat.

Mai mult, nici secretarul de stat Raed Arafat nu a fost informat de această decizie.

„Acest ordin intră în atribuțiile mele și era normal ca eu să-l semnez. Nu pică din cer, e un ordin pentru care am început discuțiile în urmă cu o lună, am avut discuții cu reprezentanți ai INSP și DSU. Au fost două zile de discuții, atunci chiar s-a comentat în presă pe marginea acestor criterii de carantinare. Am agreat o formă finală pe care am supus-o ulterior discuției în Comitetul Tehnico-Științific. A fost o singură remarcă privind raportarea la 50.000 de oameni sau 100.000 de oameni ca reper (la numărul de teste, n.r.), însă toți membrii participanți au avut ocazia să-și exprime punctul de vedere și s-a votat această formă finală”, a declarat despre ordinul controversat Andreea Moldovan.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: