Redactia.ro
Home » Știri » Vladimir Putin a participat la slujba de Înviere. Cum a fost surprins liderul de la Kremlin

Vladimir Putin a participat la slujba de Înviere. Cum a fost surprins liderul de la Kremlin

GALERIE FOTO (4) Vladimir Putin a participat la slujba de Înviere

Vladimir Putin a participat la slujba de Înviere. Președintele Rusiei a participat dujminică la slujba de Înviere, organizată de Biserica Ortodoxă Rusă. Vladimir Putin a stat în Catedrala Mântuitorului din Moscova.

Vladimir Putin a participat la slujba de Înviere. Cum a fost surprins liderul de la Kremlin

Președintele Vladimir Putin a participat duminică la slujba de Înviere cae a avut loc la Biserica Ortodoxă Rusă. Aceasta a susținut atacurile sângeroase asupra Ucrainei. Vladimir Putin a îmbrăcat un costum albastru închis, cu o cămașă albă și cravată violet și a stat în Catedrala Mântuitorului din Moscova, potrivit The Globe and Mail. Liderul de la Kremlin a ținut în mână o lumânare aprinsă, iar alături de președinte la slujba de Paște a fost prezent și primarul Moscovei, Serghei Sobyanin. Conform tradiției, în timpul slujbei, președintele i-a oferit șefului Bisericii Ruse un ou de Paște decorativ-simbol al Învierii lui Hristos și al triumfului vieții. Vladimir Putin participă în mod tradițional la slujbe în timpul sărbătorilor religioase majore. De obicei, Putin sărbătorește Crăciunul în bisericile din afara regiunii Moscovei, dar în luna ianuarie, din cauza măsurilor de securitate COVID, a venit la biserică pe teritoriul reședintei sale din Novo-Ogaryovo.

De Paște, Vladimir Putin vine de regulă să se închine la Catedrala Mântuitorului Hristos. De două ori a participat la sărbătorile de Paște în afara Capitalei, în 2000 la Catedrala Sf. Isaac din Sankt Petersburg și în 2003 la Catedrala Sf. Nicolae din Dusanbe, unde a fost într-o vizită. Vladimir Putin a lipsit de la o singură slujba de Înviere, în 2020, din cauza pandemiei de coronavirus.â

Două luni de la începerea războiului în Ucraina

Președintele Consiliului European, Charles Michel, i-a cerut vineri într-o discuție telefonică președintelui rus Vladimir Putin să garanteze culoare umanitare de Paștele ortodox în orașul Mariupol. Rusia spune că este de acord cu o pauză umanitară dacă ultimii apărători ai orașului se vor preda. „Discuţie cu preşedintele Putin. Am solicitat ferm crearea de coridoare umanitare din Mariupol şi din alte oraşe asediate, mai ales cu ocazia Paştelui ortodox”, a scris Charles Michel pe Twitter.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat sâmbătă noate, că opt persoane au fost ucise în Odesa, intr-un atac al rușilor, între acestea fiind și o fetiță de 3 luni. Liderul de la Kiev a spus că toți cei care au dat ordine și le-au executat vor plăti, mai devreme sau mai târziu. De Paște, Volodimir Zelenski le-a transmis ucrainenilor să aibă grijă de el și i-a cerut lui Dumnezeu să aducă paea în țara sa.

Ucraineii au celebrat Învierea Domnului sub amenințarea bombelor. Așa au celebrat ucraineniii slujbe de Paște de anul acesta, la două luni după ce Vladimir Putin a invadat militar Ucraina. Credincioșii au fost sfătuiți să rămână în adăpost în noaptea de Înviere, de teama bombardamentelor pregătite de ruși. În urmă cu două luni, pe 24 februarie, Vladimir Putin ordona atacarea Ucrainei. În doar opt săptămâni, Moscova a forțat întreaga Ucraină să retrăiască momentele secolului XX. Forțele ruse sunt acuzat de crime de rezăboi după ce au bombardat maternități și au ucis civili. Chiar și așa, Rusia nu a reușit să cucerească Kievul, iar Volodimir Zelenski a dat dovadă de responsabilitate, apărându-și țara, indiferent de consecințe.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: