Redactia.ro
Home » Știri » Vladimir Putin dorește eliberarea completă: „S-ar putea dovedi o amenințare foarte mare pentru Ucraina”

Vladimir Putin dorește eliberarea completă: „S-ar putea dovedi o amenințare foarte mare pentru Ucraina”

Vladimir Putin dorește eliberarea completă

Vladimir Putin dorește eliberarea completă. Oficialii ruși au declarat că obiectivele lor principale în această nouă fază a războiului sunt eliberarea celor două republici separatiste, susținute de Rusia, Lugansk și Donețk.

Vladimir Putin dorește eliberarea completă: „S-ar putea dovedi o amenințare foarte mare pentru Ucraina”

Analiștii citați de CNBC au declarat că noua ofensivă a Rusiei în regiunea Donbas s-ar putea dovedi crucială pentru acest război și ar putea contura granițle teritoriale ale țării în lunile și anii care urmează. Oficialii ruși au anunțat că obiectivele lor principale în noua fază de război sunt „eliberarea completă” a celor două „republici populare” separatiste, Lugansk și Donețk.

Analiști cred că regiunea Donbas, o zonă industrializată bogată în cărbune, va fi anexată de Rusia. „Mașinaria de război rusească din est s-ar putea dovedi o amenințare foarte mare pentru Ucraina. Este destul de clar că obiectivele de război ale Rusiei rămân foarte extinse”, a declarat Maximilian Hess, expert la Institutul de Cercetare în Politică Externă.

Donbas asigură un sfert din volumul exporturilor Ucrainei

În 2014, înainte de războiul ruso-ucrainean, Donbas asigura un sfert din volumul exporturilor Ucrainei. Cea mai mare parte a industriei era concentrate aici, iar restul țării era umbrită de agricultură. Zăcământul de cărbune din Donbas se întinde de-a lungul graniței estice a Ucrainei până în apropiere de Rusia. Moscova neagă că îi susține pe rebelii din regiune,desi a stimulat sentimental separatist în regiune în urmă cu opt ani. Ministerul rus al Apărării a susținut că au fost lovite peste 1.200 de ținte în Ucraina, iar oficialii au declarant că forțele ruse au preluat controlul asupra Kreminnei, un oraș din regiunea Luhansk în care ar fi avut loc lupte în stradă.

Strategia privind concentrarea asupra estului Ucrainei vine după ce Rusia și-a retras multe dintre trupele sale din zonele din jurul capitalei și din alte părți din nordul țării. Pentagonul consider că Rusia și-a sporit semnificativ puterea de luptă în estul și sudul Ucrainei cu mai multe grupuri tactice. Liderii din occident au discutat despre noua fază a războiului și au promis că vor trimite mai multe sisteme de artilerie în Ucraina. Mai mult, Germania a promis mai mulți bani pentru a ajuta Ucraina să cumpere mai multe arme.

Analistul la think tank-ul britanic de apărare RUSI, Sam Cranny-Evans, a declarant că există un grad mare de incertitudine cu privire la modul în care va progresa bătălia pentru Donbas și că, în timp ce ambele tabere își vor termina echipamentel militare, Ucraina se va afla într-o poziție mai vulnerabilă. „Dacă se pot organiza și dacă își pot echipa trupele în mod adecvat, ar putea să facă asta. Iar unii analiști cred că Ucraina ar putea chiar să câștige acest război. Totul depine de următoarea fază a conflictului ”, a menționat el. Dacă Ucraina va pierde bătălia pentru Donbas și Rusia anexeză regiunea, acest lucru ar putea declanșa situații tragice care ar dura zeci de ani, potrivit lui Cranny Evans.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: