Redactia.ro
Home » Știri » Vladimir Putin s-a vaccinat anti-COVID19. Președintele Rusiei nu a acceptat să fie imunizat în fața camerelor de luat vederi

Vladimir Putin s-a vaccinat anti-COVID19. Președintele Rusiei nu a acceptat să fie imunizat în fața camerelor de luat vederi

Vladimir Putin s-a vaccinat anti-COVID19. Președintele Rusiei, Vladimir Putin s-a vaccinat împotriva coronavirusului, dar a preferat să facă acest lucru în privat, fără prezența camerelor de luat vederi. Purtătorul de cuvânt al liderului rus a făcut anunțul, dar fără a preciza tipul de vaccin administrat.

Vladimir Putin s-a vaccinat anti-COVID19. Președintele Rusiei nu a acceptat să fie imunizat în fața camerelor de luat vederi

Vladimir Putin s-a vaccinat anti-COVID19. Purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, a anunțat că liderul rus a primit prima doză de vaccin împotriva coronavirusului. Putin a refuzat să fie imunizat în fața camerelor de luat vederi, preferând să se vaccineze în privat. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat marți, că președintele Vladimir Putin, în vârstă de 68 de ani a fost vaccinat, fără să specifice tipul de vaccin administrat. „Putin a fost vaccinat împotriva coronavirusului. Se simte bine, iar mâine va avea o zi încărcată„, a spus Peskov.

Înainte de a primi doza de vaccin, Peskov a explicat de ce Vladimir Putin nu va fi filmat în timp ce își administrează vaccinul anti-COVID19. Conform acestuia, lumea trebuie să aibă încredere în cuvântul liderului rus, fără a le dovedi acest lucru. „Președintele a făcut deja multe pentru a populariza vaccinul. În ceea ce privește vaccinare cu camera de luat vederi, el nu a fost niciodată un an al acestui lucru, nu-i place”, a mai spus Peskov.

Totuși, acest lucru este puțin ciudat, având în vedere că Vladimir Putin s-a dezbrăcat de mai multe ori în fața camerelor de luat vederi în timpul vacanțelor de vară din Siberia, când a intrat în piscina rece ca gheața. Mai mult, decizia luată de Kremlin de a acoperi vaccinarea lui Putin este și mai neobișnuită, pentru că în cazul în care președintele Rusiei ar fi acceptat să fie filmat în timp ce se vaccina, i-ar fi încurajat pe ruși să se imunizeze. De la începutul acestei săptămâni, doar 4,3% dintre ruși au primit cel puțin o doză de vaccin Sputnik V, care a început distribuția în masă în luna decembrie. În Marea Britanie, mai mult de jumătate din populația adultă a primit cel puțin o doză de vaccin, iar în Statele Unite ale Americii 14% din populație a fost complet vaccinată. Chiar și în Germania, unde lansarea acestuia a fost privită ca un dezastru al omenirii, aproximativ 9% din populație s-a imunizat cu prima doză.

Bruxellesul acuză Moscova și Beijingul de oportunism

Șefii diplomațiilor rusă și chineză au criticat politica statelor occidentale cu privire la vaccinurile anti-COVID19, menționând că scopul lor este de a salva cât mai multe vieți, apărându-se de orice acuzație de oportunism. De asemenea, Rusia a acuzat Bruxellesul că întârzie în mod internționat să folosească vaccinul Sputnik V, iar la rândul său Bruxellesul acuză Rusia și China că folosesc vaccinurile în scop de propagandă. „Mai degrabă decât a spune că China intenţionează să ducă un fel de diplomaţie a vaccinului, ar fi preferabil să se spună că China practică în prezent o acţiune umanitară”, a declarat Wang Yi. Președintele rus a calificat luni drept ciudate declarațiile comisarului european Thierry Breton, care a declarat că Europa nu are nevoie de vaccinul rusesc împotriva coronavirusului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: