Redactia.ro
Home » Știri » Inventatorul vaccinului Pfizer/BioNTech: ”Coronavirusul va fi sub control în Europa până la sfârșitul verii”

Inventatorul vaccinului Pfizer/BioNTech: ”Coronavirusul va fi sub control în Europa până la sfârșitul verii”

Inventatorul vaccinului Pfizer/BioNTech, Ugur Șahin, a declarat că virusul SARS-COV2 va fi ținut sub control în Europa până la sfârșitul verii. Afirmația lui vine în contextul în care țările din UE nu desfășoară la fel de rapid campania de imunizare, precum SUA, Israel sau Regatul Unit. 

Inventatorul vaccinului Pfizer/BioNTech: ”Coronavirusul va fi sub control în Europa până la sfârșitul verii”

Ugur Șahin, inventatorul vaccinului Pfizer/BioNTech, a precizat că situația pandemiei, la nivel european, ar putea fi controlată până la sfârșitul verii. În Germania s-ar putea vaccina 70% din populație, până în luna septembrie, mai spune acesta, informează Digi 24.

Potrivit lui Ugur Șahim ar mai putea exista unele mutații până la sfârșitul verii, însă nu unele care să ne sperie.

„În multe ţări europene şi SUA, probabil că nu vom mai avea nevoie de blocaje până la sfârşitul verii. Vor fi focare, dar vor fi doar zgomot de fond. Vor exista mutaţii, dar nu ne vor speria”, a declarat el pentru ziarul Welt am Sonntag.

Comisia Europeană, dar și guvernele statelor membre ale Uniunii Euroepene, au primit critici precum că nu desfășoară campania de imunizare într-o viteză asemeni altor state, din afara UE. Ugur Șahin a mai precizat că acests probleme vor fi unele temporare. În privința Germaniei, conform ultimelor date, aproape 9% din populaţie s-a vaccinat până sâmbătă cu prima doză de vaccin. Angela Merkel este criticată din cauza desfășurării lente a imunizării nemților. De cealaltă parte, în Marea Britanie, până sâmbătă, peste 50% dintre oameni s-au vaccinat cu prima doză.

Ugur Sahim și soția sa Ozlem Tureci, premiați de statul german pentru eficiența vaccinului

Soţii Ozlem Tureci şi Ugur Sahin, de origine turcă, sunt  cofondatorii companiei BioNTech care au creat vaccinul anti-Covid, în colaborare u Pfizer. În urmă cu două zile, pentru eficiența vaccinului (95%) și vaccinarea într-un număr mare a oamenilor cu acest vaccin, cei doi soți au fost decoraţi  de preşedintele Germaniei cu una dintre cele mai înalte distincţii ale statului german, pentru dezvoltarea primului ser anti-COVID din lume. Ei sunt stabiliți în Germania de ceva timp și sunt medici și cercetători în domeniul cancerului.

leadership

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: