Redactia.ro
Home » Știri » Angela Merkel se va vaccina cu AstraZeneca. Germania ar putea comanda serul rusesc Sputnik V

Angela Merkel se va vaccina cu AstraZeneca. Germania ar putea comanda serul rusesc Sputnik V

Cancelarul german, Angela Merkel, a anunțat că se va vaccina cu serul produs de AstraZeneca, deși acesta este suspendat temporar, după ce au fost semnalate cazuri de coagulare a sângelului și chiar decese. Angela Merkel a declarat că Germania ar putea achiziționa și vaccinul rusesc Sputnik V, dar doar cu condiția să fie aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Angela Merkel se va vaccina cu AstraZeneca. Germania ar putea comanda serul rusesc Sputnik V

Dacă în urmă cu o lună spunea că nu se va vaccina cu AstraZeneca, deoarece este ”prea bătrână”, iată  că Angela Merkel și-a schimbat decizia. A anunțat că este pregătită să se imunizeze cu acest ser, deși este sistat temporar, în urma unor cazuri raportate, de coagulare a sângelului și chiar decese, potrivit știrileprotv.ro

“Da, mă voi vaccina cu serul de la AstraZeneca. Mi-ar plăcea să-mi aştept rândul, dar o voi face”, a spus ea, întrebată fiind dacă se va vaccina cu AstraZeneca.

Totodată, cancelarul german, Angela Merkel, a declarat ,vineri, că Germania ar putea începe imunizarea populației cu vaccinul rusesc anti-Covid Sputnik V, dacă va fi autorizat de EMA. Angela Merkel a făcut acest anunț în timp ce este criticată pentru încetinirea campaniei de imunizare.

″În ceea ce priveşte vaccinul rusesc, consider că orice vaccin autorizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente ar trebui utilizat în UE″⁣, a declarat Angela Merkel, în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin. În acest caz, ″⁣aş prefera o comandă din partea UE″⁣, dar ″⁣dacă acest lucru nu intervine (…) atunci Germania ar trebui să acţioneze pentru ea însăşi şi asta vom face″⁣, a mai spus Merkel.

În luna ianuarie, Comitetul de vaccinare al Germaniei a transmis că AstraZeneca ar trebui să fie administrat doar persoanelor cu vârste de până în 65 de ani. Cum Angela Merkel are peste 65, nega în urmă cu o lună intenția de a-și administra AstraZeneca.

„Am 66 de ani și nu fac parte din grupul pentru care se recomandă serul AstraZeneca. Toate autoritățile ne spun că putem avea încredere în acest vaccin. Atâta timp cât rezervele de vaccinuri sunt la fel de limitate ca în acest moment, nu trebuie să alegeți pe care le primiți”a spus Merkel, după ce a descris vaccinul drept „fiabil, eficient și sigur” pentru alții.

Mai multe țări au sistat temporar AstraZeneca

Danemarca, Norvegia, Islanda, Bulgaria, Irlanda şi Olanda au sistat temporar vaccinările cu serul AstraZeneca, după ce s-au anunțat cazuri de coagulare a sângelului în rândul unor persoane și chiar decese. În alte țări, precum Austria, Estonia, Letonia, Lituania, Italia, România şi Luxemburg s-au scos din circulaţie doar anumite loturi de vaccin. Indonezia şi Thailanda nu a început încă, vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca.

EMA, despre AstraZeneca: ”Acest vaccin este sigur și eficient”

În urma cazurilor de coagulare a sângelului și chiar decese, semnalizate de mai multe țări din Europa, EMA a analizat situația și a transmis că nu se va opri vaccinarea cu AstraZeneca. Asta pentru că nu ar exista o legătură între acest ser și ceea ce s-a raportat.

”Acest vaccin este sigur și eficient și îi protejează pe cetățeni împotriva COVID-19. Pe baza documentelor și analizelor, nu putem stabili o legătură între aceste cazuri și vaccin”, a anunțat directoarea EMA, Emer Cooke.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: