Redactia.ro
Home » Știri » Nu mai există limită de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca. Anunțul făcut de CNCAV

Nu mai există limită de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca. Anunțul făcut de CNCAV

Nu mai există limită de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca

Nu mai există limită de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca. Deși în urmă cu ceva timp autoritățile transmiteau că singurele persoane care se pot vaccina cu AstraZeneca sunt cele cu vârsta sub 55 de ani, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea a decis ridicarea limitării de vârstă pentru vaccin.

Nu mai există limită de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca. Anunțul făcut de CNCAV

Nu mai există limită de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca. Încă de la apariția vaccinului anti-coronavirus AstraZeneca, autoritățile au decis ca persoanele cu vârsta sub 55 de ani să fie singurele imunizate cu dozele Astra. Cu toate astea, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea a decis luni, 8 martie, să ridice limitarea de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca.

Potrivit unui comunicat publicat de acesta, decizia a fost luată în urma recomandărilor a Ministerului Sănătății și a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România. „În urma recomandărilor Grupului Științific și Medical din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătății și a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca.Vaccinul determină sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi și globule albe specializate care acționează împotriva virusului, oferind astfel protecție împotriva COVID-19. Pentru imunizare, se administrează două doze de vaccin, după un interval cuprins între 4-12 săptămâni de la prima doză”, arată CNCAV într-un comunicat.

Totodată, măsura a fost luată ca urmare a apariției noilor date științifice a experienței și a deciziilor altor state europene, precum și a recomandărilor OMS. La 29 ianuarie 2021, Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat, acordarea autorizației condiționată pentru vaccinul anti-COVID19, produs de AstraZeneca. Comitetul pentru medicamente de uz uman din cadrul EMA a recomandat prin conses acordarea de către Comisia Europeană a autorizației condiționate pe punere pe piață. Vaccinul AstraZeneca este cel de-al treilea vaccin produs împotriva combaterii coronavirusului. Acesta ete folosit în toate statele europene, inclusiv în România. Potrivit datelor raportate duminică de către CNCAV, cu vaccinul AstraZeneca, au fost imunizate 187.294 de persoane, fiind înregistrate 32 de reacţii adverse tip local şi 1.956 tip general.România a primit până în prezent, 694.000 de doze de vaccin AstraZeneca.

Austria suspendă imunizarea cu un lot de vaccinuri AstraZeneca

Austria a decis să suspende imunizarea cu un lot de vaccinuri AstraZeneca, după ce o persoană a decedat, iar alta s-a îmbolnăvit. „Oficiul Federal pentru Siguranţă în Sănătate (BASG) a primit două rapoarte în legătură cu vaccinările făcute cu aceeaşi tranşă de vaccin AstraZeneca în districtul Zwettl”, au declarat, duminică, autorităţile sanitare din Austria. Este vorba despre o femeie în vârstă de 49 de ani, care a murit din cauza unor probleme severe de coagulare a sângelui, iar celălalt pacient bolnav, în vârstă de 35 de ani, a dezvoltat un embolism pulmonar și se recuperează. „Ca măsură de precauţie, stocurile rămase din lotul respectiv de vaccin nu mai sunt folosite”, au adăugat autorităţile sanitare. În ciuda acestor reacții, compania AstraZeneca nu a comentat cele două incidente. În acest moment, investigația continuă pentru a elimina orice legătură cu vaccinul anti-COVID19.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: