Redactia.ro
Home » Știri » Austria refuză să mai administreze vaccinul AstraZeneca. Motivul este unul grav

Austria refuză să mai administreze vaccinul AstraZeneca. Motivul este unul grav

Austria suspendă vaccinarea populației cu serul anti-Covid dezvoltat de Oxford şi AstraZeneca dintr-un lot de doze. Decizia a fost luată din cauză că o femeie a decedat, iar o altă persoană a avut reacții adverse foarte grave, în urma acestui tip de vaccin.

Austria refuză să mai administreze vaccinul AstraZeneca. Motivul este unul grav

Austria nu va mai vaccina populația cu serul anti-coronavirus, dezvoltat de Oxford şi AstraZeneca. Decizia a fost luată de autorități după ce o femeie a murit, după administrarea lui, iar o alta se confruntă acum cu un embolism pulmonar, potrivit Agenţiei Naţionale de Sănătate, transmite G4media, care citează The Guardian.

Femeia care a murit avea 49 de ani și a dezvoltat probleme de coagulare a sângelui, după ce și-a făcut vaccinul.„Biroul Federal pentru Siguranţă în Îngrijirea Medicală (BASG) a primit două informări în legătură temporală cu vaccinarea din acelaşi lot al vaccinul AstraZeneca în clinica din districtul Zwettl”, au anunțat autoritățile austriece.

Potrivit BASG nu se știe cu exactitate dacă cele două femei, de profesie asistente medicale, au ajuns astfel din cauza serului de la AstraZeneca. „În prezent, nu există dovada ca există o relaţie de cauzalitate cu vaccinarea”, a spus BASG.

Austria nu va mai colabora cu UE pentru producerea unui nou vaccin

Autoritățile din Austria au mai anunțat zilele trecute că nu vor mai colabora cu UE pentru a crea un nou vaccin împotriva SARS-COV2, ci cu Israelul și cu Danermarca, pe motiv că aprobă prea lent serurile în fază de testare.”De aceea trebuie să ne pregătim pentru viitoarele mutaţii şi să nu mai depindem doar de UE pentru producţia vaccinurilor din generaţia a doua”, a declarat cancelarul Austriei, Sebastian Kurz.

Un bărbat din Argeș a murit după ce s-a vaccinat cu Pfizer

Mai exact, bărbatul a decedat, în urmă cu câteva zile, la patru ore după ce s-a vaccinat cu ser de la Pfizer. A ajuns acasă și a fost găsit mai târziu în stare de incoștiență. Deși medicii s-au deplasat la fața locului, nu i-au mai putut salva viața.”La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical”, se arată în comunicatul CNCAV.

S-a deschis o anchetă în acest caz pentru a se stabili cu exactitate cauza morții. ”La acest moment, DSP Argeș a sesizat autoritățile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului”, a mai precizat CNCAV.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: