Redactia.ro
Home » Știri » Agenția Europeană a Medicamentului, decizie finală: ”Vaccinul AstraZeneca este sigur și eficient”

Agenția Europeană a Medicamentului, decizie finală: ”Vaccinul AstraZeneca este sigur și eficient”

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) nu va fi opri vaccinarea cu serul de la AstraZeneca. Emer Cooke, directoarea instituției, spune că vaccinul este unul eficient. Asta după ce mai multe țări l-au suspendat, în urma unor cazuri de tromboze și chiar unele decese.

Agenția Europeană a Medicamentului, decizie finală: ”Vaccinul AstraZeneca este sigur și eficient”

EMA nu va opri administrarea vaccinului AstraZeneca, după ce mai multe țări au raportat decese în urma serului și cazuri de coagulare a sângelui. Emer Cooke, directoarea instituției, spune că vaccinul este unul eficient și că protejează de Covid19. Totodată, se va face o investigație suplimentară cu privire la reacțiile secundare semnalate, informează știrileprotv.ro

”Acest vaccin este sigur și eficient și îi protejează pe cetățeni împotriva COVID-19”, a afirmat Emer Cooke. De asemenea, aceasta a mai spus că vaccinul nu are legătură cu riscurile de coagulare a sângelui și că s-a înregistrat un număr mic de astfel de cazuri. „Pe baza documentelor și analizelor, nu putem stabili o legătură între aceste cazuri și vaccin”, a subliniat directoarea EMA.

Emer Cooke a mai adăugat că este inevitabil să apară și reacții secundare. A punctat faptul că 7 milioane de oameni au fost vaccinați în UE și 11 milioane în Marea Britanie.

”Acest vaccin este sigur și eficient în prevenirea COVID-19 și beneficiile sunt mult mai mari decât riscurile. Nu există nicio problemă privind calitatea acestuia”, a mai explicat Emer Cooke.

OMS recomandă în continuare vaccinarea cu AstraZeneca

”Pentru moment, OMS estimează că balanţa riscuri/beneficii înclină în favoarea vaccinului AstraZeneca şi recomandă ca vaccinările să continue/ Comitetul consultativ global al OMS pentru siguranţa vaccinurilor analizează cu mare atenţie cele mai recente date de siguranţă disponibile pentru vaccinul AstraZeneca. Odată ce analiza va fi finalizată, OMS va comunica imediat rezultatele acesteia către public”, , a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii, miercuri, într-un comunicat, publicat la o zi după ce experţii organizaţiei au participat la o întrunire cu uşile închise.

România va administra în continuare vaccinarea cu AstraZeneca

Aproximativ 15 state membre UE, inclusiv Germania, Italia şi Franţa au suspendat administrarea serului AstraZeneca. CNCAV a decis, luni seară, continuarea vaccinării cu serul AstraZeneca.

„În urma analizării rapoartelor de reacții adverse înregistrate în România, a motivării deciziilor celorlalte țări, a evenimentelor raportate la nivel internațional, dar și a recomandărilor autorității de reglementare de la nivel european, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), reprezentanții din cadrul instituțiilor mai sus menționate au decis continuarea campaniei de vaccinare în România cu toate vaccinurile împotriva COVID-19, autorizate în momentul de față la nivel european”, a transmis CNCAV într-un comunicat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: