Redactia.ro
Home » Știri » Cum facem testele rapide Antigen Covid-19. Aflăm rezultatul în zece minute

Cum facem testele rapide Antigen Covid-19. Aflăm rezultatul în zece minute

Pentru a evita să mai meargă la spital și suna la ambulanță, dacă au simptome sau au luat contact cu cineva pozitiv, mulți români cumpără teste rapide antigen Covid19 și se testează singuri, acasă. Acestea pot fi găsite în farmacii sau online și îți arată în doar zece minute dacă ești infectat sau nu. Iată mai jos instrucțiunile de folosire.

Cum facem testele rapide Antigen Covid-19. Aflăm rezultatul în mai puțin de 10 minute 

Sunt păreri pro și contra față de testele rapide Antigen Covid-19. Unii specialiști pun la îndoială rapiditatea cu care acestea îți arată dacă ești contaminat cu SARS COV2 sau nu, iar unii cred că acestea sunt destul de eficiente. Totuși,  mulți români apelează la ele, deoarece au siptome de îmbolnăvire și nu vor să mai sune la ambulanță sau au luat contact cu o persoană pozitivă. Riscul prin aceste teste rapid antigen este că odată ce sunt făcute acasă, mulți oameni nu anunță că au primit rezultat pozitiv și își ascund cazul de teama de a nu-i afecta din varii motive. Iată cum se poate face acest tip de teste:

Pasul 1

Recolatarea exudatului nazal. Desigilăm recipientul cu buffer și tamponul steril care se introduce cu atenție în cavitatea nazală.

Pasul 2

Se introduce tamponul cu probă în tubul de plastic. Agităm timp de 10 secunde și apăsam simultan capătul tubului.

Pasul 3

Înșurubăm capacul albastru și deschidem capacul transparent al picurătorului.

Pasul 4 (Aflăm rezultatul)

Desigilăm testul și adăgăm trei picături în zona dedicată în partea de jos a casetei. Așteptăm rezultatul timp de zece minute. Linia de control C arată testul este negativ. Aceste teste nu trebuie confundate cu testele tip RT-PCR, care îți arată rezultatul în 24 de ore și sunt cerute de anumite țări, dacă plănuiești să pleci peste hotare.

Ce facem dacă aflăm că suntem pozitivi

Dacă aflăm că suntem pozitivi, anunțăm medicul de familie pentru a ne da tratament, stăm izolați 14 zile și le anunțăm și pe celelalte persoane cu care am interacționat în ultima vreme.

„Eu nu îi sfătuiesc să vină la cabinet, pentru că nu îi testez la cabinet. Nu am capacitatea de testare, pentru că testele ar trebui să mi le cumpăr eu, sunt destul de scumpe, o consultație e plătită de la CJAS cu 25 de lei și un test este 40 de de lei. Odată ce un pacient este pozitiv el trebui să stea izolat într-o cameră de izolare pentru pacienți Covid, pe care eu, de exemplu, nu o am. E o situație generală, pentru că majoritatea cabinetelor sunt în policlinici. La țară, de exemplu, se poate, pentru că spațiile sunt mai mari”, spune medicul de familie, Ciprian Vornicu, din Iași, potrivit Radio Europa Liberă.

Unii medicii de familie evită să facă teste antigen

Ciprian Vornicu, medic de familie în Iași este de părere că testul antigen nu este unul tocmai eficient tocmai din cauza rapidității cu care putem afla rezultatul, în timp ce un test de 24 de ore, este mai credibil.

Există o categorie de persoane care își fac testul pentru că au suspiciuni că au Covid.-19. O dată ce fac testul și se confirmă acest lucru ascund asta pentru că se tem să nu fie internate, să nu ajungă în spital. Acel test nu este înregistrat nicăieri în sistem ca fiind pozitiv”, mai spune medicul de familie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: