Redactia.ro
Home » Homepage » O pensionară a fost amendată după ce a plantat flori în fața blocului. Cum justifică gestul

O pensionară a fost amendată după ce a plantat flori în fața blocului. Cum justifică gestul

Amendă pentru o pensionară din Brașov.

O pensionară din Brașov a primit o amendă în valoare de 100 de lei de la Poliția Locală pentru că a plantat flori în grădina din fața blocului în care locuiește, o decizie care a stârnit controverse și discuții aprinse în rândul comunității și oficialităților locale. Evenimentul a fost adus în atenția publicului de către consilierul local Constantin Vieriu, în timpul unei ședințe a Consiliului Local Brașov, desfășurată pe 25 aprilie.

Detaliile incidentului

Consilierul Vieriu a relatat că a fost contactat de un cetățean care i-a povestit despre amenda primită pentru „amenajarea unei zone verzi prin plantare de flori fără a avea acordul Primăriei”. Această sancțiune a fost impusă în baza unei hotărâri a Consiliului Local, parte dintr-un regulament aprobat de fosta administrație, care impune obținerea unui acord prealabil pentru astfel de inițiative.

În urma acestui incident, primarul Brașovului, Allen Coliban, a promis să solicite un raport detaliat de la Poliția Locală Brașov pentru a clarifica situația. „Este un regulament aprobat de fosta administrație locală. Voi cere un raport detaliat Poliției Locale Brașov referitor la această situație”, a declarat Coliban, subliniind necesitatea unei revizuiri a acestor proceduri administrative.

„Un cetăţean mi-a reclamat faptul că a fost amendat de Poliţia Locală pentru faptul că a plantat flori sub geamul lui. A fost amendat pentru faptul că a amenajat o zonă verde prin plantare de flori, fără a avea acordul Primăriei. Este anormal ce se întâmplă”, a spus consilierul local Constantin Vieriu, potrivit bzb.ro.

Despre ce este vorba

Conform rapoartelor, Primăria nu plantează flori în grădinile blocurilor, însă mulți locuitori aleg să-și îngrijească spațiile verzi înconjurătoare. Sancțiunea aplicată acestei pensionare ar putea deschide un precedent îngrijorător, punând sub semnul întrebării numeroase alte inițiative similare ale locuitorilor din Brașov. Acest caz nu este izolat, existând rapoarte despre situații similare în alte localități, unde polițiștii locali au fost acuzați de exces de zel.

Incidentul a stârnit un val de nemulțumire în rândul cetățenilor și a ridicat întrebări legate de flexibilitatea și adaptabilitatea legilor locale la inițiativele comunității. De asemenea, a evidențiat necesitatea unei mai bune comunicări între autoritățile locale și rezidenți, precum și posibila nevoie de a revizui reglementările care pot părea învechite sau excesiv de restrictive. În timp ce situația este încă în evaluare, comunitatea așteaptă clarificări și, posibil, modificări ale regulamentului actual.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: