Redactia.ro
Home » Știri » A născut cvadrupleți în plină pandemie de coronavirus. Premieră medicală în România

A născut cvadrupleți în plină pandemie de coronavirus. Premieră medicală în România

GALERIE FOTO (2) A născut cvadrupleți în plină pandemie de coronavirus.

A născut cvadrupleți în plină pandemie de coronavirus.  O femeie în vârstă de 37 de ani, internată la Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie “Elena Doamna” din Iași, infectată cu noul coronavirus, a născut cvadrupleți. Deși intervenția a fost delicată, din fericire, totul a decurs bine, și atât mama, cât și cei patru bebeluși, sunt bine.

A născut cvadrupleți în plină pandemie de coronavirus. Premieră medicală în România

A născut cvadrupleți în plină pandemie de coronavirus.Bucurie mare pentru o mămică din Iași. În vârstă de 37 de ani, femeia a fost internată în spital fiind însărcinată în 34 de săptămâni și infectată cu noul coronavirus. Pe lângă infecție, aceasta a fost diagnosticată cu defect septal atrial operat în antecedente. Deși intervenția a fost una delicată, medicii au reușit să ducă operația la bun sfârșit. Astfel, femeia a adus pe lume cvadrupleți, iar acum, atât mama, cât și bebelușii, toți de sex masculin, se simt foarte bine. Acesta este un caz în premieră pentru România, iar personalul medical din Iași sunt bucuroși că au reușit să finalieze operația cu bine. „Pe data de 9 martie 2021, echipa medicală a Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie “Elena Doamna” din Iași a rezolvat un caz în premieră pentru România: cel al unei paciente de 37 de ani, gravidă în 34 de săptămâni, cu sarcină cvadruplă.

Pacienta prezenta infecție cu SARS – CoV- 2, cu trombocitopenie, cât și defect septal atrial operat în antecedente. Echipa de medici obstetricieni, anesteziști și neonatologi au extras prin operație cezariană 4 copii de sex masculin cu greutăți între 1400 și 1800 de grame, care s-au adaptat bine la viața extrauterină. Pacienta a evoluat bine din punct de vedere medical, starea ei, în acest moment, fiind una stabilă. Mama a primit cu bucurie venirea pe lume a celor 4 fii, pentru care avea deja pregătite numele. Personalul medical transmite felicitări și multă sănătate întregii familii”, a fost mesajul cadrelor medicale care au ajutat-o pe femeie să nască.

O femeie din Iasi a nascut cvadrupleti

Nou-născut, diagnosticat cu COVID19

În urmă cu câteva zile, un bebeluș născut prematur a fost diagnosticat cu noul coronavirus, după ce și mama a fost infectată cu COVID19. Copilul a venit pe lume la Secția de obstetrică și ginecologie a Spitalului Județean de Urgență”Mavromati” din Botoşani.

Mama copilului, în vârstă de 22 de ani a fost testată pozitiv cu noul coronavirus când s-a prezentat la maternitate cu sarcina în 30 de săptămâni. Bebelușul a fost internat de urgență la Secția de terapie intensivă a Maternității Botoșani, fiind intubat și având insuficiență respiratorie. „S-a făcut cezariană, copilul s-a născut prematur, la 1.270 grame. Conform metodologiei, a fost testat la naştere, fiind dintr-o mamă pozitivă. Primul test a ieşit pozitiv. A fost internat pe Secţia de terapie intensivă a Maternităţii Botoşani. S-a recoltat şi al doilea test, conform metodologiei, şi a ieşit pozitiv. Copilul a fost intubat, având insuficienţă respiratorie, fiind un făt mic”, a afirmat dr. Monica Adăscăliţei, într-o conferință de presă.Luni, nou-născutul a fost transferat la Maternitatea din Suceava, iar în prezent se află la Secția de Terapie Intensivă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: