Redactia.ro
Home » Știri » Tulpina de coronavirus braziliană mai puternică decât vaccinul anti-COVID19? Ce spun specialiștii

Tulpina de coronavirus braziliană mai puternică decât vaccinul anti-COVID19? Ce spun specialiștii

Coronavirus

Tulpina de coronavirus braziliană mai puternică decât vaccinul anti-COVID19? Tulpina braziliană a fost descoperită la doi bărbați din Capitală, aceasta fiind considerată cea mai contagioasă la ora actuală și există mai multe dovezi că noua mutație poate reinfecta persoanele vindecate de noul coronavirus.

Tulpina de coronavirus braziliană mai puternică decât vaccinul anti-COVID19? Ce spun specialiștii

Tulpina de coronavirus braziliană mai puternică decât vaccinul anti-COVID19? După ce în urmă cu câteva zile a fost descoperită tulpina de coronavirus braziliană la doi bărbați din București, multă lume s-a întrebat dacă nu cumva, aceasta este mult mai contagioasă decât noile mutații apărute. Potrivit studiilor care au avut loc la nivel global, tulpina braziliană este cea mai periculoasă, atât din prisma ratei de infectare, cât și a formei sale de afectare a persoanelor vindecate după infecția de COVID19. Deși speram să nu se întâmple asta, tulpina braziliană de coronavirus a ajuns și în România, creând o nouă agitație. Primele două cazuri au fost descoperite în Capitală, iar secvențierea probelor s-au făcut la Institutul Matei Balș din București. Mai grav, este faptul că sursa infectării nu a putut fi stabilită, ca urmare, noua formă de COVID19 poate fi deja răspândite în rândul populației, în special în Capitală. Unul dintre bărbații care au fost infectați cu noua tulpină braziliană, are 38 de ani și a avut simptome specifice, având condiții medicale preexistente, dar fără istoric de călătorie și fără contact cunoscut cu un caz confirmat de coronavirus.

Al doilea bărbat, în vârstă de 57 de ani, a avut simptime specifice, fiind înregistrat cu condiții medicale preexistente. Totodată, acesta ar proveni dintr-un focar de colectivitate cu 3 cazuri, sursa posibilă fiind unul dintre colegi. Anunțul îngrijorător vine după ce, în urmă cu câteva zle, au fost confirmate în România, primele două cazuri de infectare cu noua tulpină africană. Referitor la mutația britanică, aceasta a apărut deja în țara noastră și reprezintă motivul principal al creșterii cazurilor din ultimele două săptămâni. „Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a fost informat, de către laboratorul INBI Balș, că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2”, se arată în comunicatul INSP.

Tulpina braziliană este contagioasă?

Tulpina braziliană a apărut prima dată la finalul lunii decembrie, iar până în prezent, există trei studii care oferă o prezentare îngrozitoare a creșterii uriașe pe care tulpina a avut-o în orașul amazonian Manaus. Specialiștii consideră că noua mutație braziliană a apărut în acest oraș și a apoi a eliminat o creștere record a cazurilor de coronavirus, iar studiile au descoperit că a ajuns să domine orașul, parțial din cauza faptului că este foarte contagioasă. Problema principală referitoare la această tulpină, este legată de faptul că aceasta are capacitatea de a infectat oamenii deja vindecați cu COVID19, iar experiementele din laborator arată că tulpina braziliană ar putea slăbit efectul vaacinului chinezesc utilizat acum în Brazilia.

Compania Pfizer, susține că vaccinul său neutralizează și alte variante contagioase identificate. Pentru moment, interesul Pfizer este combatarea cât mai eficientă a tulpinii sud-africane, cu toate că este foarte probabil să protejeze de infectare în cazul interacțiunii cu acea formă de coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: