Redactia.ro
Home » Știri » Virgil Musta a vorbit despre legătura dintre Mărțișoare și COVID19. „Nu ele sunt problema, dar infectarea…”

Virgil Musta a vorbit despre legătura dintre Mărțișoare și COVID19. „Nu ele sunt problema, dar infectarea…”

Virgil Musta a vorbit despre legătura dintre Mărțișoare și COVID19

Virgil Musta a vorbit despre legătura dintre Mărțișoare și COVID19. Directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara a vorbit despre un eveniment ce va avea loc în următoarele zile. Mai exact, despre Mărțișor și dacă există vreo legătură între gesturile simbolice de oferire a unui mărțișor și coronavirus.

Virgil Musta a vorbit despre legătura dintre Mărțișoare și COVID19. „Nu ele sunt problema, dar infectarea…”

Virgil Musta a vorbit despre legătura dintre Mărțișoare și COVID19. În ultima vreme, tot mai multe lume se întreabă dacă elevii vor putea oferi mărțișoare colegior și casdrelor didactice, iar teama ca nu cumva să se răspândească infectarea cu noul croronavirus. Medicul specialiast în boli infecțioase Virgil Musta a vorbit deschis pentru Wowbiz.ro despre posibilitatea de infectare cu COVID19 în aceste cazuri. ”Categoric, putem oferi mărțișoare, dar de la distanță, dacă se poate. Lăsând gluma deoparte, în această perioadă este o situație mai specială. Virusul care infectează atâția oameni și care a făcut, deja, nenumărate victime și a provocat atâtea decese, nu trebuie…provocat. Vă spun sincer, cred că anul acesta este cazul să acționăm altfel. De exemplu, eu, până acum, dădeam tuturor doamenlor și domnișoarelor din spital, din zona mea, vorbim de câteva zeci de mărțișoare”, a declarat Virgil Musta.

Totodată, medicul a spus că deși oamenii poartă măștile de protecție, aceștia nu folosesc corespunzător măștile, motiv pentru care se poate produce infectarea cu noul coronavirus. „Iar acum, cu tulpina britanică, pericolul este și mai mare din cauză că este mult mai contagioasă. Și, în sine, nu mărțișorul este cel periculos, că, dacă te speli pe mâini în mod regulat și, poate, îl și dezinfectezi înainte, nu el va duce virusul, ci cel care îl dăruiește. Sau, poate, chiar cel care îl primește. Iar obiceiul de a fi foarte apropiați în momentul unui gest simbolic ridică marea problemă a infectării. De aceea, eu, personal, recomand ca anul acesta să dăruim mărțișoare doar celor cu care suntem, oricum, în contact permanent, familiei, în speță”, a mai spus Virgil Musta.

Românii trebuie să respecte anumite reguli

Virgil Musta a spus că indiferent de cum vor fi oferite martișoarele, oamenii trebuie să respecte anumite reguli de protecție. ”A oferi sau nu mărțișoare este opțiunea fiecăruia. În cazul în care, totuși, cineva vrea să ofere multe mărțișoare, trebuie să respecte cele câteva reguli de aur pentru prevenirea infecției cu coronavirusul. Adică, să se spele cât de des pe mini, să se dezinfecteze, să poate mască și să încerce să păstreze o distanță cât mai mare în momentul oferirii acestor cadouri simbolice. Nu este cazul să riște, mai ales în această perioadă, cu un al treilea val care riscă să pună la pământ sistemul sanitar”, a mai declarat Musta.

Specialistul recomandă ca românii să acorde importanță spălatul mâinilor, pentru că acestea sunt calea cea mai importantă de transmitere. Conform acestuia, când tușim, se elimină virusul și se depune pe suprafețe. Mai mult, acesta a a recomandat să nu se poarte aceleași haine în casă ca și afară și să nu se atingă nasul sau gura. „Aceste gesturi trebuie să învățăm să le controlăm și atunci avem o șansă. Iar purtatul măștii este absolut necesar în spații închise, în spații publice, reduce șansa de infectare enorm ”, a conchis Virgil Musta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: