Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Educației, despre mărțișoarele din școli: ”Nu este considerat un obiect personal”

Ministrul Educației, despre mărțișoarele din școli: ”Nu este considerat un obiect personal”

Ministrul Educației, despre mărțișoarele din școli: ”Nu este considerat un obiect personal”

Ministerul Educației și Sănătății au transmis un ordin comun, în care au interzis schimbul de obiecte personale, din motive de siguranță, însă ce se va întâmpla cu tradiția mărțișorului din școli. 

Ministrul Educației, despre mărțișoarele din școli

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a lămurit problema mărțișoarelor și a florilor interzise în școli la început de primăvară. Cîmpeanu a vorbit la un post de televiziune despre încadrarea mărțișoarelor și a florilor, cu ocazia zilelor de 1 și 8 martie, la categoria obiecte personale.

”Trebuie să avem în vedere că anul ăsta pe locul 1 este siguranţa noastră, a tuturor. Nu putem să ne imaginăm că vom impune reguli de genul ofer un mărţişor cu mănuşa chirurgicală în mâna sau dezinfectează-l înainte. Nu sunt de acord cu oferirea de mărtişoare. Am putea să trecem peste. Din motive de siguranţă? Da, din motive de siguranţă, nu este indicat”, a declarat Sorin Ion, secretar de stat Ministerul Educației.

Ministrul Educației, despre mărțișoarele din școli! Mai mult, Sorin Cîmpeanu spune că Ministerul Educației nu a transmis nicio interdicție în acest sens.

”Este adevărat, după cum foarte bine a precizat secretarul de stat, Sorin Ion, din Ministerul Educației, așa este. Ordinul de ministru comun, Educație, Sănătate, prevede că nu se pot schimba obiecte personale. Însă Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. O floare nu este un obiect personal. Nici măcar un mărțișor nu consider că este un obiect personal. Așadar, Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal. Deocamdată școlile sunt în subordinea Ministerului Educației. Iar Ministerul Educației nu a transmis nicio interdicție în acest sens. Nici măcar cu titlu de recomandare. Și nici nu va transmite! Este un punct de vedere oficial!”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, despre apariția unui posibil focar cu noua tulpină Covid19

Sorin Cîmpeanu a declarat că DSP a demarat o anchetă la Școala Gimnazială 28 din Sectorul 2, din Capitală, acolo unde există posibilitatea să fie un focar cu noua tulpină Covid19 din Marea Britanie. Ministrul a precizat și că se așteaptă rezultatele secvențierii genomice.

”Nu știm dacă vreunul dintre angajați este confirmat cu această tulpină. Au fost efectuate teste PCR pentru cei patru angajați ai școlii, celelalte cinci persoane au fost testate cu teste rapide. Specialiștii din DSP, INSP și Ministerul Sănătății au în atenție această situație care este îngrijorătoare. Sunt convins că se va întâlni și grupul tehnico-științific din CNCSU, s-a luat deja decizia închiderii școlii, iar partea de secvențiere genomică, pentru a confirma dacă este vorba de noua tulpină britanică, durează câteva zile, vom avea săptămâna viitoare acest răspuns. Până atunci, DSP are în atenție cu atenție această situație care este într-adevăr îngrijorătoare, de la Școala Gimnazială nr.28 din Sectorul 2”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: