Redactia.ro
Home » Știri » Sorin Cîmpeanu, despre apariția unui posibil focar cu noua tulpină Covid19, într-o școală din Capitală

Sorin Cîmpeanu, despre apariția unui posibil focar cu noua tulpină Covid19, într-o școală din Capitală

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a reacționat cu privire la posibilitatea existenței unui focar cu noua tulpină Covid19, din Marea Britanie, într-o școală din Capitală. Mai exact, este vorba despre Școala Gimnazială 28 din Sectorul 2, din București. Sorin Cîmpeanu a precizat că DSP a demarat o anchetă și se așteaptă rezultatele secvențierii genomice.

Sorin Cîmpeanu, despre apariția unui posibil focar cu noua tulpină Covid19, într-o școală din Capitală

Sorin Cîmpeanu a declarat, duminică, la Digi 24, că DSP a demarat o anchetă la Școala Gimnazială 28 din Sectorul 2, din Capitală, acolo unde există posibilitatea să fie un focar cu noua tulpină Covid19 din Marea Britanie. Ministrul a precizat și că se așteaptă rezultatele secvențierii genomice.

„Nu știm dacă vreunul dintre angajați este confirmat cu această tulpină. Au fost efectuate teste PCR pentru cei patru angajați ai școlii, celelalte cinci persoane au fost testate cu teste rapide. Specialiștii din DSP, INSP și Ministerul Sănătății au în atenție această situație care este îngrijorătoare. Sunt convins că se va întâlni și grupul tehnico-științific din CNCSU, s-a luat deja decizia închiderii școlii, iar partea de secvențiere genomică, pentru a confirma dacă este vorba de noua tulpină britanică, durează câteva zile, vom avea săptămâna viitoare acest răspuns. Până atunci, DSP are în atenție cu atenție această situație care este într-adevăr îngrijorătoare, de la Școala Gimnazială nr.28 din Sectorul 2”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Se vor mai redeschide școlile pe 8 februarie?

În ceea ce privește redeschiderea școlilor pe 8 februarie, ministrul Educației, Sorin Cîmpenu a explicat că, așa cum s-a anunțat până acum, o decizie în acest sens va fi luată pe data de 2 februarie.

„Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează. Aceste lucruri vor face parte dintr-o analiză permanentă care se va încheia cu o decizie în data de 2 februarie. Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează, cei îndreptățiți cu competență în domeniul sanitar fiind foarte atenți la aceste evoluții”, a mai spus Cîmpeanu, care a precizat și că exclude varianta scenariului hibrid (jumătate acasă, jumătate la școală, prin rotație) deoarece este inefiecientă.

Declarațiile ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, vin în contextul în care, vineri, doi bucureșteni au fost depistați cu noua tulpină a coronavirusului din Regatul Unit, fără ca aceștia să călătorească aici. Ulterior, autoritățile au indentificat contacții lor și au aflat că 9 dintre cei 10 contacți ai unuia dintre ei, au SARS-COV2, iar 4 dintre cei nouă sunt angajați la Școala Gimnazială 28 din Sectorul 2. Însă, acum se analizează tipul de virus pe care l-au contaminat, să vadă dacă ar fi vorba tot despre tulpina în cauză.

Unitatea de învățământ a fost închisă, între timp,  iar luni se va face dezinfecția generală, inclusiv o nebulizare. Cei doi bucureșteni, dar și cei 9 contacți sunt acum în izolare, sub supravegherea medicului de familie, așa cum prevăd normele în vigoare.

Această situație are loc în contextul în care luni, 25 ianuarie se vor redeschide, dar  la o capacitate de 30 la sută, restaurantele, cafenelele, sălile de spectacole cele de jocuri de noroc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: