Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: ”Examenele se vor susține cu prezența fizică a elevilor”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: ”Examenele se vor susține cu prezența fizică a elevilor”

Examenele se vor susține cu prezența fizică a elevilor. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, cu câteva ore înainte de a merge la Cotroceni și a se vedea cu președintele Klaus Iohannis, că situația anului școlar din acest an se va încheia la timp, la fel și examenele vor fi susținute de la data planificată, cu prezența fizică a elevilor.

Sorin Cîmpeanu: ”Examenele se vor susține cu prezența fizică a elevilor”

Examenele se vor susține cu prezența fizică a elevilor. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, joi acest lucru, dar și că anul școlar din acest an se va încheia la data stabilită, la fel și examenele.

”Între predarea online și ce se întâmplă la clase este o diferență. Sunt pierderi generate, care vor necesita un număr de ore remediale (de recuperare a materiei – n.r.). Aceste pierderi trebuie identificate, sunt diferențe în funcție de zonă, de școală și de elevi”, a spus ministrul Educației,  la Digi 24, înainte de a merge la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu președintele Klaus Iohannis despre o eventuală redeschidere a școlilor din România și prezentarea fizică a elevilor și profesorilor la ore.

Sorin Cîmpeanu: „Am avut mai multă înțelegere în România față de alte țări”

Totodată, ministrul Educației a precizat că situația școlilor din România, pe timp de pandemie , este mai bună față de alte țări europene, care s-au confruntat cu dificultăți mult mai mari în ceea ce privește învățarea în regim online.

”Am avut mai multă înțelegere în România față de alte țări, chiar cu sisteme mai avansate. Au fost țări europene care au avut dificultăți mai mari în predarea online. În România, cadrele didactice, deși nu au avut întotdeauna echipamentele necesare și resurse au închis cu bine 2020 și sunt convins că vor face asta și în anul școlar 2020 – 2021″, a afirmat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu are o întrevedere la ora 16:00, la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, dar și cu șeful DSU, Raed Arafat și directorul INSP, Adriana Pistol. Ei vor dezbate situația actuală a școlilor din România și dacă din semestrul al doilea elevii și profesorii vor merge fizic la ore. Se iau în calcul mai multe scenarii.

1. Copiii de la grădiniță și de la ciclul primar, I-IV, vor merge la ore,

2. Elevii din anii terminali, care au de dat Evaluarea Națională și Bacalaureatul, dar și preșcolarii sau elevii din ciclul vor merge fizic la ore.

3. Dacă rata de infectare va scădea, toți elevii vor reveni la ore, mai ales în localitățile deja cu o rată mai mică, elevii vor putea reveni mai rapid în bănci.

Un alt scenariu, este legat de vaccinare, anume, vaccinarea profesorilior pentru redeschiderea școlilor în siguranță.

”Personalul din învățământ este inclus în etapa a doua de vaccinare. Fiecare când dorește să se vaccineze, poate face acest lucru, se înscrie. (…) Numărul estimat al persoanelor de peste 65 de ani este de peste 3.8 milioane, dacă adăugăm și pe cei cu boli cronice ajungem la 5 milioane, dacă vorbim de un procent de acceptare de 50% ajungem undeva la 2,5 milioane”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Unii profesori nu sunt de acord cu acest lucru, deoarece nu au încredere totală în vaccin, din cauză că nu se cunosc informații suficiente despre acesta.

„Dacă ne întoarcem pripit și vor fi colegi care vor începe eterna fobie de vaccin, mi-e să nu ne întoarcem de unde am plecat. Poate Ministerul educației ar trebui să insiste mai mult pentru a convinge profesorii că vaccinarea este bună și pe respectarea măsurilor de sănătate”, a spus profesorul  Mircea Bartic, la Digi 24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: