Redactia.ro
Home » Știri » Se redeschid școlile pe 8 februarie? Klaus Iohannis, discuție cu premierul și miniștrii

Se redeschid școlile pe 8 februarie? Klaus Iohannis, discuție cu premierul și miniștrii

Se redeschid școlile pe 8 februarie? Klaus Iohannis se va întâlni, joi, la ora 16:00 cu premierul Florin Cîțu, ministrul Educației, ministrul Sănătății și cu șeful DSU pentru a discuta despre situația actuală a școlilor din România, dar și dacă elevii vor merge fizic la ore din semestrul al doilea.

Se redeschid școlile pe 8 februarie?

Se redeschid școlile pe 8 februarie? Klaus Iohannis va avea, joi, la ora 16:00, la Palatul Cotroceni o întrevedere cu premierul Florin Cîțu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, directorul INSP, Adriana Pistol, dar și șeful DSU, Raed Arafat, pentru a discuta despre acest lucru, dar și despre situația actuală a învățământului românesc, transmit știrilekanald.ro

De altfel, se iau în calcul scenarii pentru desfășurarea orelor, în funcție de rata de infectare, cum au fost scenariile galben, verde și roșu.„Totul va fi decis, responsabil, de către decidenții din Sănătate și Educație pe baza evoluției pe care o vom vedea în cea de-a doua jumătate a lunii ianuarie”, a explicat Cîmpeanu.

Dacă se va hotărî revenirea fizică la cursuri, sunt luate în calcul, următoarele scenarii:

  1. Copiii se întorc în clase în grădinițe și ciclul primar,
  2. Preșcolarii, elevii din ciclul primar și elevii din anii terminali, care trebuie să susțină Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor întoarece fizic la ore,
  3. Dacă rata de incidență a infectărilor va fi scădea, toți elevii vor reveni în clase, iar în localitățile cu rata de infectare mai mică, ar putea reîncepe mai repede.

De altfel, se ia în calcul și vaccinarea pentru redeschiderea școlilor.

“Personalul din învățământ este inclus în etapa a doua de vaccinare. Fiecare când dorește să se vaccineze, poate face acest lucru, se înscrie. (…) Numărul estimat al persoanelor de peste 65 de ani este de peste 3.8 milioane, dacă adăugăm și pe cei cu boli cronice ajungem la 5 milioane, dacă vorbim de un procent de acceptare de 50% ajungem undeva la 2,5 milioane”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Însă, sunt mulți profesori care nu sunt dispuși să se lase vaccinați din cauză că nu cunosc toate informațiile despre vaccin.

„Dacă ne întoarcem pripit și vor fi colegi care vor începe eterna fobie de vaccin, mi-e să nu ne întoarcem de unde am plecat. Poate Ministerul educației ar trebui să insiste mai mult pentru a convinge profesorii că vaccinarea este bună și pe respectarea măsurilor de sănătate”, a spus profesorul  Mircea Bartic, la Digi 24.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu spunea, la un moment dat, că este dispus să se vaccineze pentru a-și convinge colegii de breaslă.

Vicepremierul Kelemen Hunor vrea redeschiderea școlilor

Kelemen Hunor este pentru redeschiderea școlilor. ”După vacanța de iarnă, deci 8 februarie este data la care sper și vreau să cred că va fi posibil să deschidem școlile. Am avut astfel de discuții cu primul-ministru, cu vicepremierul Dan Barna, am discutat și cu președintele Iohannis și cu ministrul Educației, la ședința de Guvern, dacă sistemul de învățământ este pregătit, poate fi pregătit pentru 8 februarie și toată lumea este de acord, dacă situația epidemiologică permite, atunci să deschidem școlile, elevii să se întoarcă fizic la școli. Sigur, dacă nu este posibil în toată țara, la nivel național, atunci trebuie văzut dacă se poate aborda, eu sunt convins că se poate aborda și regional și în acele județe, în acele localități unde rata de infectare nu este mare, acolo, elevii să se întoarcă la școală (…) Există și varianta să meargă doar cu grădinițele, clasele primare, clasa a VIII-a și clasa a XII-a, în prima etapă și după aceea să se întoarcă cu toții, dar din punctul nostru de vedere, din punctul meu de vedere, școlile trebuie redeschise pe 8 februarie. Nu se poate să pierdem încă un semestru și o generație întreagă”, a spus vicepremierul Kelemen Hunor la RFI.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: