Redactia.ro
Home » Știri » Cum va arăta pașaportul Covid pentru vacanța de vară. Ce date va conține

Cum va arăta pașaportul Covid pentru vacanța de vară. Ce date va conține

Cum va arata pasaportul Covid

În ultima vreme, se tot vorbește despre introducerea pașaportului Covid, care va permite călătoria peste hotare și nu numai. Nu știm cum va arăta acesta, momentan, cert este că reprezentanții Comisiei Europene propun introducerea ”certificatului verde”, în format digital sau tipărit, cu date precum: dacă persoana a fost vaccinată, dacă a avut coronavirus și a fost testată negativ, înainte de a pleca la drum. Mai multe țări din UE sunt de acord cu această măsură.

Cum va arăta pașaportul Covid pentru vacanța de vară. Ce date va conține

În următoarele luni am putea călători în baza pașaportului Covid sau ”certificatul verde” cum îi mai spun oficialii europeni. Acesta va trebui prezentat autorităților, înainte de a călători în țările din UE, deoarece este o măsură propusă de Comisia Europeană. Reprezentanții instituției urmează ca în această săptămână să ia o decizie finală asupra felului cum va arătat documentul. Momentan, se dorește ca acesta să fie în format digital sau tipărit și să conțină următoarele date: rezultat negativ în urma unui test PCR, dacă persoana a fost vaccinată sau dacă a trecut prin boală, informează Digi 24.

”Va fi sub format electronic, sau pe hârtie pentru a respecta dorinţa celor care nu doresc să îşi pună acest lucru pe smartphone-ul lor, acesta este dreptul lor. Echipat cu un cod QR, gratuit, certificatul va fi în limba fiecărei ţări şi tradus în engleză și va fi valabil în toate ţările Uniunii Europene”, a detaliat Thierry Breton, comisarul european pentru piaţa internă.

De asemenea, se dorește ca până în iunie certificatul să fie deja gata. ”Lucrăm pentru ca acest lucru să fie gata înainte de luna iunie. Este primordial să facem totul pentru a proteja sezonul turistic”, a mai explicat comisarul european.

„Noi pregătim un document la scară europeană, care va include date foarte obiective. Dar statele membre vor decide care va fi utilizarea precisă a documentului”, a explicat Margaritis Schinas, vicepreşedinte al Comisiei Europene responsabil de Promovarea Stilului de Viaţă European

Nu toate țările UE sunr de acord cu pașaportul Covid

În schimb, această măsură nu este îmbrățișată și de Franţa, Germania, Belgia, Olanda şi Lituania. Ele se opun instituirii unui aşa-numit „paşaport de vaccinare” la nivelul Uniunii Europene. Bulgaria, însă, a început pregătirile pentru sezonul estival și ia în calcul introducerea pașaportului Covid pentru turiștii care doresc să se bucure de nisipul fierbinte de pe litoralul lor. Și SUA sau Marea Britanie sunt de acord cu implementarea pașaportului Covid.

China a lansat pașaportul Covid pentru călătoriile internaționale

Pașaportul este de fapt o aplicație cu aceleași date precizate și de oficialii europeni. Autoritățile chineze spun că scopul aplicației este „să promoveze relansarea economică mondială şi să faciliteze trecerea frontierelor”, a indicat Ministerul de Externe chinez.

OMS nu este de acord cu pașapoartele anti-Covid

La începutul lunii ianuarie, Comisia Europeană a dat asigurări vaccinarea împotriva coronavirusului nu va fi obligatorie și nici condiționată. Nici Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu este de acord cu introducerea „paşapoarte de vaccinare”. Momentan, nu se știe cunosc detalii despre perioada imunizării odată cu vaccinarea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: