Redactia.ro
Home » Știri » Ora de vară a fost eliminată. De ce a fost luată această decizie

Ora de vară a fost eliminată. De ce a fost luată această decizie

Ora de vară a fost eliminată

Ora de vară a fost eliminată. S-a decis ca ora să nu se mai schimbe pe timpul verii. În mod normal, ora de vară este cu o oră înaintea orei standard, iar aceasta este adoptată de multe țări pe o anumită perioadă. Se pare că această schimbare a fost făcută pentru ca oamenii să profite cât mai mult de lumina Soarelui.

Ora de vară a fost eliminată. De ce a fost luată această decizie

Ora de vară a fost eliminată. Ora de vară este ora legală adoptată de unele țări pe timpul unei părți a anului, cu începerea la o dată din timpul primăverii și până la o dată din timpul toamnei. De asemenea, ora de vară este cu o oră înaintea orei oficiale standard, care este numită greșit de multe ori, prin contrast cu ora de vară, ora de iarnă. Ora de vară a apărut în cadrul războielor, iar Germania și Austro-Ungaria au fost primele țări care au venit cu această idee. Ora de vară a a fost o măsură temporară de război, dar cu timpul, aceasta s-a extins și a devenit o regulă pentru majoritatea țărilor.

Diferența dintre ora de vară și ora de iarnă, este faptul că cea din urmă, este ora standard și nu reprezintă o schimbare, ci mai degrabă o revenire la normalitate. În mod normal, ora de vară începe în ultima duminică din luna martie și durează până în ultima duminică din luna octombrie. Dar, teoretic, ora de iarnă nu trebuie să afecteze organismul în vreun fel, cu toate că multă lume se plânge de un disconfort. Trecerea la ora de iarnă se mai numește și ”noaptea în care se doarme mai mult” cu o oră.

Ora de vară are ca scop principal creșterea timpului de lumină după-amiază și seara, iar specialiștii au arătat că dacă se alocă mai multă lumină seara, numărul accidentelor scade. De asemenea, oamenii vin seara de la muncă destul de obosiți, motiv pentru care nu sunt concentrați la drum. Totodată, și rata criminalității scade, pentru că cele mai multe crime, jabrui și abuzuri au loc seara, pe întuneric. Mai mult, pentru organismul uman, ora de vară este un beneficiu, pentru că soarele crește sinteza de vitamina D, iar aceasta menține sănătatea.

De ce nu mai este benefică ora de vară?

Ei bine, anul acesta este ultimul an în care vom mai trece la ora de vară, în weekend-ul din 27-28 martie 2021. Parlamentul European a transmis în 2019 că se renunță la schimbarea orei de vară,iar fiecare țară membră a Uniunii Europene ar fi trebuit să aleagă dacă rămâne la ora standard sau la cea de vară. Dacă apar probleme de coordonare, Comisia Europeană poate aștepta un an pentru a lua o decizie, adică până în 2022. astfel că România ar putea să hotărască de abia la anul. Autoritățile susțin că trecerea la ora de vară poate avea efecte negatice asupra corpului uman, iar medicii specialiști sunt de acord și anunță că schimbarea orei de vară ne afectează grav organismul.

Dumincă, 28 martie va fi cea mai scurtă din acest an, pentru că ceasurile se vor da înainte cu o oră. La noi a existat o propunere pentru abrogarea Ordonanței Guvernului nr.20/1997 în ceea ce privește orarul de vară și stabilirea orei oficiale de vară pe întreg teritoriul României. În 2018, această propunere a fost respinsă de Senat, iar de atunci Guvernul României a decis că nu este de acord cu adoptarea acestei inițiative legislative.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: