Redactia.ro
Home » Știri » Bulgaria, pregătiri pentru sezonul turistic de vară. Ce condiții de călătorie impune

Bulgaria, pregătiri pentru sezonul turistic de vară. Ce condiții de călătorie impune

Bulgaria

Bulgaria a început pregătirile pentru sezonul estival. Având în vedere pandemia, autoritățile bulgare au stabilit reguli pentru turiștii dornici de a-și petrece aici vacanța.

Bulgaria, pregătiri pentru sezonul turistic de vară. Ce condiții de călătorie impune

Bulgaria a dat startul pregătirilor pentru sezonul turistic de vară. Însă, nu oricum, ci prin stabilirea unor reguli clare pentru turiști. Vor fi primiți doar cei care vor fi vaccinați anti-Covid, cei care prezintă un test PCR negativ sau cei care s-au vindecat, transmite Digi 24.

Asemeni României, Bulgaria a avut de suferit și are în continuare, din cauza virusului, în ceea ce privește sectorul turistic. S-au înregistrat milioane de pierderi financiare pentru patronii hotelurilor, restaurantelor de pe litoral. Nici anul acesta nu sunt privilegiați de reguli străinii care-și doresc să se relaxeze pe nisipul vecinilor noștri. Pe plajă se va respecta distanțarea socială, iar în spațiile închise va fi obligatorie purtarea măștii de protecție. De asemenea, doar membrii familiei pot sta sub o umbrelă sau cel mult două persoane.

Pașaport de vaccinare în Bulgaria

Autoritățile bulgare îmbrățișează ideea introducerii unui pașaport de vaccinare, asemeni Austriei, Greciei, Italiei sau Spaniei. Asta după ce reprezentanții Comisiei Europene urmează să prezinte o propunere pentru crearea unui pașaport digital de vaccinare la nivelul UE. Acesta nu va valabil pentru toate vaccinurile create până acum, ci doar pentru cele aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului.  De asemenea, va fi valabil până în momentul când va dispărea pandemia. Totodată, se ia în calcul și prezentarea în format tipărit a unui certificat care să dovedească vaccinarea.

”Vrem să creăm un certificat digital care să poată menţiona un test PCR negativ, proba că aveţi anticorpi sau că aţi fost inoculat cu un vaccin care a fost aprobat de EMA.De exemplu, dacă sunteţi vaccinaţi, nu mai trebuie să faceţi testele PCR”,  a explicat comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson.

Această propunere va fi dezbătută pe data de 25 martie. Germania are rezerve față de această măsură.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: