Redactia.ro
Home » Știri » Cum poți să afli dacă te vei vaccina cu Pfizer, Moderna sau AstraZeneca

Cum poți să afli dacă te vei vaccina cu Pfizer, Moderna sau AstraZeneca

Tot mai mulți români vor să se vaccineze. De luni, 15 martie, aproximativ 500.000 de persoane s-au înscris pe lista de așteptare pentru imunizare. În prezent, în țară sunt disponibile trei tipuri de seruri, de la Pfizer, Moderna și  AstraZeneca, iar pentru acesta din urmă s-au iscat incertitudini, în ultima vreme, din cauză că mai multe țări l-au suspendat. Iată cum poți afla cu ce tip de vaccin vei fi imunizat.

Cum poți să afli dacă te vei vaccina cu Pfizer, Moderna sau AstraZeneca

Odată ce s-au deschis listele de așteptare, pentru etapa a 3-a de imunizare, aproximativ 500.000 de români și-au manifestat interesul. Sunt incertitudini în ceea ce privește tipul de vaccin cărora le va fi administrat. Iată cum pot afla.

Există trei variante din acest punct de vedere. Prima are legătură cu perioada dintre prima doză și a doua doză. De exemplu, în cazul Pfizer/Biotech, între prima și a doua doză trebuie să treacă 21 de zile (3 săptămâni). La Moderna, perioada până la rapel este de 28 de zile (4 săptămâni), iar în cazul AstraZeneca 56 de zile (8 săptămâni). Concret, dacă prima doză este administrată pe 17 martie, iar rapelul este pe 7 aprilie, înseamnă că vi se administrează vaccinul de la Pfizer, informează Newsweek.

Concret, dacă prima doză este administrată pe 17 martie, iar rapelul pe 14 aprilie, Moderna va fi vaccinul care se va administra. Veți primi AstraZeneca, dacă prima injecție e pe 17 martie, iar rapelul e programat pentru 8 mai.

Varianta Vaccin.live

Vaccin. live este o aplicație care te anuntă ce locuri și vaccinuri au mai rămas disponibile. Este dezvoltată de trei tineri din Sibiu și nu presupune contracost.

Apelul telefonic

021.414.44.25 este numărul de telefon la care o persoană poate suna pentru a se înscrie și pentru a afla tipul de vaccin administrat. O singură listă de așteptare este disponibilă pentru programare. Persoana va primi notificare că este un loc disponibil și trebuie să acceseze platforma, încât să se programeze îm termen de 24 de ore. Dacă nu se programează în termen de 24 de ore, o persoana rămâne pe lista de așteptare, însă pierde poziția ocupată inițial.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: