Redactia.ro
Home » Știri » Vladimir Putin și-a afișat valiza nucleară și la întâlnirea cu Lukașenko. Imagini cu liderul de la Kremlin

Vladimir Putin și-a afișat valiza nucleară și la întâlnirea cu Lukașenko. Imagini cu liderul de la Kremlin

GALERIE FOTO (5) Vladimir Putin și-a afișat valiza nucleară și la întâlnirea cu Lukașenko.

Vladimir Putin și-a afișat valiza nucleară și la întâlnirea cu Lukașenko. Președintele de la Kremlin s-a întâlnit marți, 12 aprilie, cu liderul Belarusului, Aleksandr Lukașenko. Vladimir Putin a fost surprins cu valiza nucleară, cea pe care a folosit-o și la înmormântarea ultranaționalistului Vladimir Jirinosvki.

Vladimir Putin și-a afișat valiza nucleară și la întâlnirea cu Lukașenko. Imagini cu liderul de la Kremlin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin s-a întâlnit marți, cu omologul său din Belarus Aleksandr Lukașenko. Cei doi au discutat despre situația din Ucraina, dar și despre sancțiunile occidentale. Liderul de la Kremlin a fost văzut cu valiza nucleară și în aeroportul spațial din estul Rusiei. Acesta a fost surprins lângă același funcționar de la Kremlin care îi poartă servieta neagră cu care poate lansa un atac nuclear de la distanță, informează Daily Mail. Putin a fost văzut cu aceeași servietă neagră când a participat la înmormântarea unui politician de extremă dreaptă la Moscova.

În timpul funeraliilor lui Vladimir Jirinovski, unui dintre agenții militari ai lui Putin a transportat valiza nucleară. Lukașenko este cunoscut pentru alianța puternică pe care o are cu Vladimir Putin. Încă de la izbucnirea războiului, președintele Belarus a insistat că trebuie implicat în negocierile dintre cele două state pentru a rezolva conflictul. De asemenea, Lukașenko a declarat că Belarus a fost etichetat pe nedrept drept „un complice” al Rusiei.

Anunțul lui Vladimir Putin despre energia nucleară în spațiu

Vladimir Putin a declarat că va dezvolta o navă spațială de transport de nouă generație și tehnologii pentru energia nucleară în spațiu. De asemenea, liderul de la Kremlin a amintit de succesele sovietice în spațiu și a spus că nicio sancțiune împotriva Rusiei nu va putea opri progresul țării sale. Putin a mai anunțat că țara sa va lansa o nouă sondă spațială spre Lună, denumită Luna 25. Rusia colaborează cu Belarus la proiecte de infrastructură care vor garanta un acces independent în spațiu pentru cele două state.

Un important aliat al lui Putin, capturat în Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat marți seară arestarea lui Viktor Medvedciuk, politician pro-rus aflat în strânsă legătură cu Putin. Președintele Rusiei i-a boteza fiica politicianului. Medvedciuk fugise din arestul la domiciliu în primele zile ale invaziei Ucrainei de către forțele ruse. „O operațiune specială a fost dusă la bun sfârșit mulțumită SBU (serviciul secret al Ucrainei – n.r.). Felicitări! Vor urma detalii”, a scris Volodimir Zelenski pe Facebook, alături de o poză cu Viktor Medvedciuk, îmbrăcat în uniformă militară a Ucrainei, stând pe un scaun, cu cătușe la mâini.

Ulterior, Kremlin a reacționat la aflarea veștii. „Fotografia cu așa zisa reținere a lui Medvedciuk trebuie virificată în legătură cu o mare cantitate de fake-uri”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin. Medvedciuk este acuzat de înaltă trădare pentru desfășurarea de afaceri ilicite in peninsula Crimeea anexată de Rusia, dezvăluirea de secrete de stat și activități în favoarea Rusiei. Politicianul ucrainean de opozitie Viktor Medvedciuk a fugit din arestul de la domiciliu la doar câteva zile după începutul invaziei Rusiei in Ucraina. „Relația noastră s-a dezvoltat de-a lungul a 20 de ani”, mărturisea Medvedciuk într-un interviu acordat anul trecut revistei Time. „Nu vreau să spun că exploatez această relație, dar se poate spune că a făcut parte din arsenalul meu politic”, declara el despre legăturile cu Vladimir Putin.

Viktor
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: