Redactia.ro
Home » Știri » Volodimir Zelensky a vorbit despre tentativele de asasinat. A spus totul abia acum

Volodimir Zelensky a vorbit despre tentativele de asasinat. A spus totul abia acum

Războiul din Ucraina. Volodimir Zelenski a cerut obligatoriu populației să plece din Doneţk. „Noi nu suntem Rusia. De aceea, fiecare viaţă este importantă pentru noi”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a dezvăluit că a scăpat de „peste 10” tentative de asasinat organizate de ruși, conform informațiilor furnizate de serviciile secrete ucrainene. Această declarație a venit în urma vizitei sale, alături de premierul grec Kyriakos Mitsotakis, la Odessa, miercuri.

Nesiguranța privind intențiile Kremlinului

După întâlnirea din Odessa, Zelenski a recunoscut că nu este sigur dacă Moscova a încercat să îl asasineze de data aceasta. Cu toate acestea, a subliniat că de-a lungul timpului a fost vizat de mai multe tentative de asasinat, încă de la începutul războiului.

Eram într-o vizită oficială când, la 300 de metri distanță, a fost trasă o rachetă balistică. Așa că e greu de spus dacă au vrut să mă asasineze. Vladimir Putin a încercat să mă asasineze de mai mult de 10 ori, asta spun serviciile de informații. Nu știu dacă acesta este numărul exact. Eu nu le calculez.„, a declarat Volodimir Zelensky.

Istoricul tentativelor de asasinat

Nu este prima dată când Zelenski vorbește deschis despre aceste încercări de asasinat. Într-un interviu acordat la sfârșitul anului 2023, președintele ucrainean a dezvăluit că cel puțin „cinci sau șase” comploturi pentru a-l ucide au fost dejucate de serviciile de informații ucrainene. Aceste declarații ale președintelui ucrainean pun în lumină tensiunile crescânde dintre Ucraina și Rusia și demonstrează fragilitatea situației geopolitice din regiune.

Relațiile tensionate nu par să dispară

Conflictul dintre președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, și liderul rus, Vladimir Putin, este unul care reflectă tensiunile politice și militare persistente dintre cele două țări. Zelenski și-a exprimat clar poziția fermă împotriva implicării Rusiei în Ucraina și a agresiunii teritoriale din Crimeea și estul Ucrainei, cunoscut sub numele de Donbas. Pe de altă parte, Putin a adoptat o abordare provocatoare față de Ucraina, manifestată prin anexarea ilegală a Crimeii în 2014 și sprijinul acordat separatistilor proruși din regiunea Donbas. Această dispută continuă să fie un punct fierbinte în relațiile dintre cele două țări și în geopolitica regională, subliniind tensiunile și rivalitățile care persistă între Ucraina și Rusia.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: