Redactia.ro
Home » Știri » Vor fi sau nu mărite pensiile în această toamnă? Anunțul premierului Ludovic Orban

Vor fi sau nu mărite pensiile în această toamnă? Anunțul premierului Ludovic Orban

Pensii marite

Prim-ministrul României a explicat ce se va întâmpla cu pensiile și dacă acestea vor fi mărite în această toamnă. Totodată, premierul a precizat că acest plan are nevoie de mai mulți factori pentru ca acest lucru să devină real.

Ce se va întâmpla cu pensiile în această toamnă? Anunțul premierului Orban

Conform Capital.ro, prim-ministrul Ludovic Orban a declarat luni seara că ideea măriri pensiilor în această toamnă este în plan, dar este nevoie de mai mulți factori pentru ca acest lucru să devină real.

Mai mult, Ludovic Orban a precizat că deși sunt mărite pensiile, nu sunt bani pentru a le plăti.

Urmărim să creștem pensiile, obiectivul nostru este în schimb să creștem pensiile cu cât pute. lucrul ăsta o să-l constatăm în primele șase luni în raportul semestrial, ținând cont de prognozele de evoluție economică din Europa, a spus premierul.

Premierul a menționat că această mărire trebuie să fie una reală și să nu fie doar pe hârtie.

Putem să facem și noi ca PSD, spunem că mărim, dar dăm drumu la inflație și raportăm că am mărit pe hârtie, dar de fapt, când stai să te uiți pe hârtie poți să cumperi mai puțin decât puteai înainte de presupusa creștere a pensiilor”, a spus Orban.

Va fi posibilă creșterea pensiilor cu 40% ?

Referitor la creșterea pensiilor cu 40%, Ludovic Orban a declarat că acest lucru este unul dificil. Conform acestuia, „toate pensiile se fac din veniturile care le încasează fie fondul de pensii, fie de subvențiile care se dau tot din taxe și impozite plătite de cetățeni”.

Totodată, Violeta Alexandru, ministrul muncii a anunțat că persoanele care au ieșit la pensie în străinătate nu vor mai aștepta mult timp până li se va calcula pensia.

Aceasta îi asigură pe români că în curând, va veni ziua când nu vor mai aștepta cu anii să afle la ce retribuții au dreptul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: