Redactia.ro
Home » Știri » Vortexul polar face prăpăd în țară! Oamenii sunt disperați, mii de persoane au rămas blocate în zăpadă

Vortexul polar face prăpăd în țară! Oamenii sunt disperați, mii de persoane au rămas blocate în zăpadă

GALERIE FOTO (2) Vortexul polar face prăpăd în țară! Oamenii sunt disperați, mii de persoane au rămas blocate în zăpadă

Vortexul polar face prăpăd în țară! Din cauza vremii, mii de oameni au rămas blocate în zăpadă, iar pompierii au intervenit și intervin în continuare să îi ajute. Este cod portocaliu de ninsori abundente, viscol și strat consistent de zăpadă în județele Botoșani, Iași, Vaslui, Suceava, Neamț și Bacău, după un cod roșu care a expirat.

Vortexul polar face prăpăd în țară! Oamenii sunt disperați, mii de persoane au rămas blocate în zăpadă

Este pentru prima dată în istoria măsurătorilor meteorologice când ANM emite o avertizare cod roșu de ninsori și viscol în luna aprilie. Este cod portocaliu de ninsori abundente, viscol și strat consistent de zăpadă în județele Botoșani, Iași, Vaslui, Suceava, Neamț și Bacău până joi la ora 14:00. Problemele dau bătăi de cap autorităților deja. Pompierii au intervenit și intervin în continuare să îi ajute pe cei rămași blocați pe șosele.

Nămeți imenși, viscol și multă disperare. Numeroase drumuri naționale și județene au fost închise, gospodăriile au rămas fără curent electric, iar copacii au fost rupți de vijelii. Potrivit ISU Botoșani, numai azi noapte au fost înregistrate 751 de apeluri de urgență de la șoferi care solicitau sprijin pentru că au rămas înzăpeziți. În Iași, de exemplu, un autocar plin cu copii a rămas blocat.

„Urma să ne oprim la o pensiune în Roman. Eram în Săptămâna altfel. Sunt peste 50 de elevi. Ni s-a oferit ajutor și acum suntem cazați”, a povestit unul dintre însoțitorii copiilor.

Un caz grav a fost cel al unei femei gravide din localitatea Crasnaleuca care nu a putut fi transportată la spital pentru a naște pentru că ambulanța a rămas înzăpezită. Personalul medical din dispeceratul I.S.U. – S.A.J. a asistat, prin apel video, la nașterea unei fetițe de aproximativ 2,8 kg, a relatat Libertatea.

Potrivit unui bilanț anunțat de ISU Iași, în perioada în care județul a fost sub cod portocaliu și roșu de vreme rea, peste 2.000 de persoane au fost salvate după ce au rămas blocați în zăpadă după ce acestea au sunat cu disperare la 112.

Administrația Națională de Meteorologie transmite că până pe 08 aprilie 2023, ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece, predominând ninsori și intensificări ale vântului în nordul, nord-estul, estul și sud-estul țării.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: