Redactia.ro
Home » Știri » Vouchere de 5.000 de euro pentru două categorii de români! Marius Budăi, anunț de ultim moment 

Vouchere de 5.000 de euro pentru două categorii de români! Marius Budăi, anunț de ultim moment 

Vouchere de 5.000 de euro pentru două categorii de români! Marius Budăi, anunț de ultim moment. Iată detaliile!

Vouchere de 5.000 de euro pentru două categorii de români

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat recent acordarea unor noi vouchere în valoare de 5.000 de euro, care vor ajunge la două categorii importante de români: persoanele cu dizabilități și cei aflați în șomaj. Aceste măsuri au fost implementate în cadrul unui proiect care are drept scop facilitarea accesului acestor categorii de cetățeni pe piața muncii și sprijinirea lor în căutarea unui loc de muncă.

Obiectivul general al acestui proiect este de a asigura un acces echitabil pentru persoanele cu dizabilități la mediul fizic, informațional și comunicațional, cu scopul de a crește șansele lor de a se integra pe piața liberă a muncii. Voucherele în valoare de 5.000 de euro sunt destinate atât șomerilor, cât și persoanelor inactive cu dizabilități, oferindu-le sprijin financiar pentru a beneficia de tehnologii asistive de ultimă generație.

Ministrul Marius Budăi a subliniat importanța acestui proiect, menționând că suma acordată prin voucher nu este una neglijabilă, ci reprezintă o sumă semnificativă, care poate face diferența în viața persoanelor cu dizabilități care doresc să se angajeze.

„O persoană cu dizabilități, dacă vrea să se angajeze, primește acest sprijin de la stat pentru o tehnologie asistivă superioară”, a declarat ministrul Marius Budăi conform  botosaninews.ro.

Prin intermediul acestor vouchere în valoare de 5.000 de euro, sprijinul financiar va ajunge la românii șomeri și la persoanele inactive cu dizabilități, oferindu-le oportunitatea de a se pregăti și a accesa tehnologii avansate care să faciliteze integrarea și performanța în domeniul muncii.

Marius Budăi, despre Bursa generală a locurilor de muncă

În plus, Marius Budăi intenționează să aducă modificări la manualul beneficiarului și să discute aceste aspecte cu Comisia Europeană. Aceste modificări vor avea scopul de a sprijini în continuare persoanele cu dizabilități care sunt deja angajate, oferindu-le suportul necesar pentru a-și păstra și dezvolta abilitățile în mediul de lucru.

Inițiativele promovate de Ministerul Muncii, sub conducerea ministrului Marius Budăi, reflectă angajamentul de a asigura egalitatea de șanse și sprijinul necesar pentru integrarea pe piața muncii a românilor cu dizabilități și a celor aflați în șomaj. Prin acordarea acestor

„Îmi doresc ca MMSS și ANOFM să devină, tot mai mult, acel liant între mediul de afaceri și cei care sunt în căutarea unui loc de muncă și au nevoie de sprijin. 

În acest sens, s-a organizat, la nivel naţional, Bursa generală a locurilor de muncă. 

Persoanele cu dizabilități și economia socială au avut un loc aparte în cadrul acestui eveniment.

Dacă la alte evenimente de acest gen am fost prezent în alte zone ale țării, astăzi (vineri – n.r.) am ales să particip alături de colegii mei din județul Botoșani.

Peste 10.000 de persoane au fost selectate în vederea angajării, în urma Bursei generale a locurilor de muncă, care a avut loc în întreaga țară. 

La acțiune au luat parte peste 2.000 de agenți economici, care au oferit 33.399 de locuri de muncă și 25.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Printre județele în care au fost angajate cele mai multe persoane se numără Botoșani, Neamț, Constanța, Iași și Maramureș”, a transmis ministrul Muncii, Marius Budăi, pe pagina de Facebook.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: