Redactia.ro
Home » Știri » Voucherele de vacanță, valabilitate. Ce se întâmplă cu banii, dacă nu putem să folosim tichetele

Voucherele de vacanță, valabilitate. Ce se întâmplă cu banii, dacă nu putem să folosim tichetele

valabilitate vouchere de vacanță

Valabilitatea voucherelor de vacanță ar putea fi prelungită. Cel puțin aceasta este intenția anunțată a ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu. El a anunțat că voucherele care ar trebui să expire în luna mai vor fi prelungite, prin intermediul unei Ordonanțe de Urgență.

Ministrul a anunțat că lucrează deja la acest proiect și că intenționează să prelungească voucherele de vacanță până la finalul anului.

Ordonanță pentru extinderea valabilității tichetelor de vacanță

Având în vedere situația neagră în care se află atât turismul, cât și economia din cauza coronavirusului, ministrul a propus să se extindă valabilitatea tichetelor, pentru ca românii să beneficieze de ele chiar și după ce se încheie pandemia.

Lucrăm la un proiect de Ordonanţă de Urgenţă în aşa fel încât să prelungim valabilitatea voucherelor de vacanţă care expiră în luna mai sau toate care au fost eliberate anul trecut. Le prelungim până la sfârşitul anului acesta, ori pe 12 luni, în aşa fel încât cei care au beneficiat de aceste vouchere de vacanţă să le poată folosi în continuare pentru că este normal ca după trecerea acestei crize să repornim economia, iar turismul trebuie să funcţioneze”, a anunțat Virgil Popescu pe pagina de Facebook a Ministerului Turismului.

Totodată, ministrul a făcut un apel la populație să nu mai anuleze vacanțele, dacă aceste sunt într-o perioadă destul de îndepărtată în timp, cum ar fi septembrie sau octombrie, pentru că afectează nu numai economia, ci și agențiile de turism care ar trebui să le dea banii înapoi.

Ministrul face apel la răbdare

Este normală îngrijorarea cetăţenilor, a turiştilor vizavi de ce se va întâmpla în septembrie, dar cred că ar trebui să fie puţin mai răbdători şi să nu se ducă peste agenţiile de turism pentru că vor crea o problemă de cash pentru agenţii şi agenţiile la rândul lor au plătit la operatorii externi, la hoteluri şi chiar au o problemă reală de cash. Ar trebui să nu intrăm în panică, să avem puţină răbdare, să vedem cum evoluează această criză şi eu sunt optimist că odată cu venirea verii lucrurile vor intra cât de cât în normal.

Dacă voucherele de vacanță nu sunt folosite, ele sunt practic anulate și nu mai poți folosi acei bani în niciun fel.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: