Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Vrei să te muţi într-un colţ de Rai? Primeşti 23.000 euro, casă şi teren ca să te stabileşti aici

Vrei să te muţi într-un colţ de Rai? Primeşti 23.000 euro, casă şi teren ca să te stabileşti aici

După modelul orăşelelor părăsite din Italia, care oferă bani şi casă doar pentru a te convinge să te muţi acolo şi să „repopulezi” zona, autorităţile de pe o insulă grecească vor să te „naturalizeze”.

Administraţia de pe insula Antikythera pune la bătaie aproximativ 23.000 euro, casă şi teren ca să te convingă.

E un colţ de Rai în Marea Egee

Antikythera este insula grecească care ar plăti în jur de 23 de mii de euro pentru a atrage locuitori. Cei care se mută vor avea în jur de 500 de euro pe lună timp de trei ani, o casă și o bucată de pământ pe care o pot cultiva pentru a începe o nouă viață.

Pentru a ajunge aici, poți opta pentru un zbor de 45 de minute din Atena sau alegi să călătorești cu feribotul timp de două ore din Creta sau patru ore de pe continent, conform Gândul.ro.

„Avem nevoie de familii tinere, pentru a face Antikythera vie și plină de copii”, a declarat președintele insulei, Andreas Harhalakis.

Acum, pe insuşă mai sunt numai 24 de localnici, deci zona trebuie repopulată. Insula are un magazin, un hostel și un Airbnb, dar nu există bănci sau bancomate.

Cine poate beneficia de ofertă?

Antikythera găzduiește un sat mic, Potamos, care este singurul punct de intrare. Și dacă vă întrebați unde ați mai auzit de acest loc, aflați că este renumit pentru că aici a fost găsit Mecanismul Antikythera – considerat unul dintre primele computere analogice, creat cândva în jurul anilor 150 și 100 î.Hr.

Ca să beneficiezi de ofertă, trebuie să îndeplineşti următoarele criterii:

  • se caută familiile tinere, care au cel puțin trei copii

Altfel, trebuie să ştii că Antikythera este sporadic vizitată de feriboturi care urmează traseul Pireu (Atena) – Kissamos-Kastelli (Creta), iar ambarcaţiunea care transportă alimente și gaze pe insulă nu poate acosta când marea este agitată, lucru care se întâmplă adesea iarna.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: