Redactia.ro
Home » Știri » Vreme de coșmar, în România! Cod portocaliu și galben de furtuni și ploi torențiale – HARTA zonelor

Vreme de coșmar, în România! Cod portocaliu și galben de furtuni și ploi torențiale – HARTA zonelor

GALERIE FOTO (2)

ANM a emis o nouă prognoza pentru România. Iată ce zone sunt vizate de cod portocaliu și galben de furtuni și ploi torențiale.

Vreme de coșmar, în România! Cod portocaliu și galben de furtuni și ploi torențiale – HARTA zonelor

Cea mai mare parte a României e cuprinsă de vreme rea. Meteorologii au emis două avertizări, cod galben și cod portocaliu de furtuni și ploi însemnate cantitativ, valabile în acest weekend, 17-18 iunie 2023.

Cod galben de furtună până duminică dimineață

Astfel, în intervalul sâmbătă, ora 10 – duminică ora 10, ANM a instituit un cod galben de instabilitate atmosferică. În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Oltenia, sudul Banatului, vestul Munteniei, Transilvania, Maramureș și Moldova. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi spre seară și noaptea și în restul Munteniei. Vremea se va menține instabilă și în zilele următoare.

Cod portocaliu de vreme rea în cea mai mare parte a Moldovei

Meteorologii au emis o avertizare și cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și averse torențiale, valabilă sâmbătă, între orele 10-23. În estul și sud-estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Moldovei, în zona Carpaților Orientali și estul Carpaților Meridionali vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: