Redactia.ro
Home » Știri » Vreme extremă în România! Avertizare meteo de ploi torențiale în zilele următoare

Vreme extremă în România! Avertizare meteo de ploi torențiale în zilele următoare

Alertă meteo: Fenomene meteo extreme anunțate de ANM. Zonele vizate de cod galben de furtuni și ploi torențiale

Vreme extremă în România! Avertizare meteo de ploi torențiale în zilele următoare. Iată detaliile!

Vremea se schimbă în România

Vremea din România la sfârșitul lunii septembrie a continuat să surprindă pe toată lumea prin temperaturile mult mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. Meteorologii au fost nevoiți să anunțe că această căldură neobișnuită se va menține și în zilele următoare, dar că un eveniment major este așteptat în weekend.

Cu temperaturi care au atins praguri de până la 27 și chiar 30 de grade Celsius, sudul țării a fost lovit de un val de căldură ce a depășit cu mult media sezonului. Alina Șerban, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a explicat că aceste temperaturi sunt cu 6-7 grade peste normalul perioadei și că această tendință va continua până vineri. Cu toate acestea, în weekend se vor produce schimbări semnificative în tabloul termic.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă se va resimți o ușoară răcire în vest, nord, și centrul țării, care va avea ca efect aducerea temperaturilor la valorile normale pentru această perioadă. Cu toate acestea, până vineri, românii se vor bucura de temperaturi maxime cuprinse între 23 și 30 de grade Celsius, iar acestea vor reveni la normal în weekend.

„Avem, într-adevăr, o vreme cu mult mai caldă decât în mod normal la această dată, temperaturi de până la 27 chiar 30 grade Celsius în partea de sud a teritoriului, acestea fiind valori cu peste 6-7 grade mai ridicate decât ar trebui să avem la această dată. Acest tablou termic se va menține, de altfel, și în zilele următoare, şi joi, şi vineri.

Poate doar sâmbătă se va răci ușor în vest, în nord, în centru, apoi și în celelalte regiuni, însă această răcire va aduce tabloul termic la un normal al perioadei calendaristice în care ne regăsim.

Acest lucru înseamnă temperaturi maxime până vineri, între 23-24 de grade până spre 28-29 de grade, izolat, din nou 30 de grade”, a explicat Alina Șerban, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la Antena 3.

Avertizare meteo de ploi torențiale în zilele următoare

ANM avertizează și cu privire la apariția ploilor în jumătatea de nord a țării, mai ales în intervalul sâmbătă noapte și duminică. În București, temperaturile vor rămâne mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, cu maxime între 27 și 29 de grade Celsius.

Astăzi, vremea va fi predominant frumoasă și caldă în toată țara, cu temperaturi maxime cu 4-7 grade mai ridicate decât în mod obișnuit la sfârșitul lunii septembrie. Cerul va fi în general senin, cu doar câteva înnorări ziua în sudul și sud-estul teritoriului, dar fără probabilitate semnificativă de ploaie. Vântul va fi moderat, cu izolat cu ușoare intensificări, în special în sud-sud-est și pe crestele montane.

Vremea în București

În București, temperaturile se vor menține peste media sezonului, cu o maximă a temperaturii aerului de 28-29 de grade și o minimă de 11-14 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu trecător cu rafale de 35-40 km/h.

Cu aceste schimbări meteorologice în perspectivă, românii sunt sfătuiți să se bucure de ultimele zile de căldură înainte ca toamna să-și facă cu adevărat simțită prezența. Este important să fie pregătiți pentru răcirea vremii și pentru ploile anunțate în weekend, astfel încât să poată face ajustările necesare în planurile lor.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: