Redactia.ro
Home » Știri » Vreme instabilă în România. Cod galben de vijelii și căderi de grindină. Ce zone sunt vizate

Vreme instabilă în România. Cod galben de vijelii și căderi de grindină. Ce zone sunt vizate

GALERIE FOTO (2) România se confruntă cu o schimbare bruscă a vremii. Meteorologii anunță prăbușirea temperaturilor în toată țara

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare meteo de tip Cod galben pentru ploi abundente, vijelii și căderi de grindină, care afectează mai multe județe din țară. Iată ce zone vizează și când va expira!

Cod galben de ploi abundente și vijelii. Ce zone sunt afectate

Avertizarea meteo emisă de ANM este în vigoare între orele 18:00 din data de 23 septembrie și ora 03:00 din data de 24 septembrie.

În regiunile Crișana, Banat și Maramureș, se vor înregistra perioade cu intensificări ale vântului și vijelii, cu rafale de până la 55…60 km/h, iar în unele zone izolate, vitezele vântului pot depăși 70 km/h.

avertizare
Cod galben de vreme instabila în România

De asemenea, se așteaptă averse locale, descărcări electrice și căderi de grindină. În intervale scurte de timp, se vor acumula precipitații, sub formă de ploaie, de aproximativ 15…20 l/mp, iar în anumite zone, cantitățile de apă pot depăși 25 l/mp.

Temperaturi mai mari decât ar fi normal în această perioadă și instabilitate atmosferică

Duminică, 24 septembrie, fenomene de instabilitate atmosferică sunt așteptate în regiunea de vest a țării. Duminică, 24 septembrie 2023, în cea mai mare parte a țării, vremea va rămâne neobișnuit de caldă pentru această perioadă a anului, în unele zone chiar călduroasă. Cu toate acestea, în regiunile de vest și nord-vest, temperaturile vor fi mai scăzute în comparație cu ziua precedentă. Vor exista perioade în care cerul se va închide, aducând averse și fenomene electrice, mai ales în regiunile vestice și sud-vestice.

După-amiaza și seara, există posibilitatea creșterii probabilității pentru astfel de evenimente în zonele montane, în centrul țării și în nord-vest. În aceste perioade, prin acumulare, se vor înregistra cantități semnificative de precipitații, iar în unele locuri, se vor crea condiții favorabile pentru căderea grindinii.

În București, în data de 24 septembrie 2023, vremea va rămâne caldă, cu temperaturi în jurul a 32 de grade Celsius în timpul zilei, în timp ce minima nocturnă va oscila între 14 și 16 grade Celsius. Cerul va prezenta un aspect variabil, cu perioade de înnorări trecătoare, iar vântul va avea în general intensitate moderată.

Sursă foto Antena 3 CNN

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: