Redactia.ro
Home » Știri » Vreme mai 2021. Prognoza meteo pentru primele zile ale lunii mai

Vreme mai 2021. Prognoza meteo pentru primele zile ale lunii mai

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Iată la ce valori să ne așteptăm pentru începutul lunii mai 2021.

După câteva zile în care părea că primăvara s-a instalat în România, se pare că vremea încă tine să ne mai dea bătăi de cap. Și chiar dacă temperaturile se vor menţine în parametrii normali, nu scăpăm de episoadele de vreme rea. Va fi mai frig în ultimele zile ale lunii aprilie și în primele zile din mai, adică chiar de minivacanța de Paște și 1 Mai.

Vremea aprilie 2021. Când scăpăm de frig

Dacă la începutul săptămânii, termometrele au indicat valori de până la 20…22 grade Celsius, iată că vremea ne dă iar emoții. Însă iată vremea pe următoarele săptămâni, așa cum au transmis-o meteorologii, potrivit prognozei ANM pentru perioada 12 aprilie – 10 mai 2021, care cuprinde și primele zile din luna mai 2021.

Valorile termice pentru ultimele zile ale săptămânii 12 -19 aprilie vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în jumătatea vestică a ţării. De asemenea, precipitațiile vor fi mai abundente mai ales în jumătatea nordică a țării, dar mai ales în regiunile centrale și de nord-vest.

Și în săptămâna 19 – 26 aprilie, vremea va fi mai rece decât cea normal pentru această perioadă. Temperaturile medii ale aerului în acest interval vor fi mai coborâte la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă.

Vremea mai 2021. Progroza meteo pentru primele zile din luna mai

În primele zile din mai 2021 se anunță vreme mai rece decât în intervalul precedent.

În săptămâna 26 aprilie – 3 mai 2021, meteorologii anunță că temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână. Însă, local este posibil să fie ușor mai coborâte. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile extracarpatice și local în cele centrale și la munte, dar mai ales în cele nord-estice. În rest, va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Pentru săptămâna 3 – 10 mai 2021, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriu al României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor putea fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, local cu o tendință deficitară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: