Redactia.ro
Home » Știri » Vremea 15 mai 2019. Plouă în aproape toate regiunile țării

Vremea 15 mai 2019. Plouă în aproape toate regiunile țării

Vremea 15 mai 2019. Plouă în aproape toate regiunile țării

Vremea 15 mai 2019 va fi instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai accentuate şi pe arii restrânse averse posibil însoţite de descãrcãri electrice în sudul Crişanei, Banat, Oltenia, iar la începutul intervalului şi în zona de munte informează ANM.

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben vizând ploi cu acumularea unor cantităţi însemnate de apă, valabilă de marţi seară, în şapte judeţe din zona de sud-vest a ţării, scrie stirileprotv.ro

Ploi, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, vor fi şi în restul ţării până vineri.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare valabilă de marţi, de la ora 15.00, până vineri, la ora 10.00, interval în care în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis o atenţionare Cod galben, valabilă de marţi, de la ora 18.00, până miercuri, la ora 10.00, în şapte judeţe din sud-vestul ţării.

Astfel, în judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Caraş-Severin, Timiş şi local în judeţul Hunedoara se vor semnala averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp.

ANM a emis şi o prognoză specială pentru municipiul Bucureşti. Astfel, de marţi de la ora 11.00 şi până vineri, la ora 10.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Temporar se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor atinge 15…25 l/mp.

Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 20 de grade, exceptând ziua de miercuri, când vor atinge 23…24 de grade. Temperaturile minime vor fi de 10…12 grade.

Vremea în București

Vremea se va menţine instabilã cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri pe parcursul zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 23 de grade, iar cea minimã va fi de 10…12 grade.

Vremea 15 mai 2019 în țară

Vremea se va menţine în general instabilã. Temporar înnorãrile vor fi accentuate şi se vor semnala averse şi descãrcãri electrice în cea mai mare parte a ţãrii. Izolat vor fi condiţii de grindinã şi cu precãdere în regiunile sud-vestice şi la munte de cantitãţi de apã însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri în jumãtatea de est a teritoriului şi la munte, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 26 de grade, iar cele minime între 5 şi 15 grade.

Citește și: Michael Jackson, subiectul unui nou proces, care va debuta săptămâna viitoare

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: