Redactia.ro
Home » Știri » Vremea de Paşte și 1 mai 2019. Meteorologii au revizuit prognoza meteo

Vremea de Paşte și 1 mai 2019. Meteorologii au revizuit prognoza meteo

Vremea de Paşte și 1 mai 2019. Meteorologii au revizuit prognoza meteo.

Vremea de Paşte și 1 mai 2019. Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a revizuit prognoza meteo pentru perioada 22 aprilie – 5 mai, care inclus zilele de Paște și 1 mai. Experții meteo anunță că se va încălzi, iar mediile climatologice se apropie de cele normale perioadei.

ANM a revizuit prognoza meteo

Cu toate acestea, probabilitatea de apariție a precipitațiilor rămâne ridicată mai mult în timpul acestei săptămâni, până în data de 27 aprilie. Vremea la munte va fi rece. Mult mai rece decât în mod normal în primele două zile ale intervalului menționat. Se vor înregistra valori termice diurne, de 4-5 grade Celsius, urmând să se încălzeasză de la o zi la alta, până în data de 26 aprilie. Atunci sunt anunțate temperaturi maxime care vor ajunge la 14 grade Celsius.

Citește și: Horoscopul lunii mai 2019. Zodii cu ghinion și zodii cu noroc

Mai târziu, temperatura aerului va scădea ușor. până la finalul intervalului maximele diurne se vor încadra între 10 și 12 grade Celsius. Până în data de 24 aprilie, minimele vor fi negative. Acestea se vor încadra în medie între -2 și 0 grade Celsius.

Vremea de Paște și 1 mai 2019 va fi caldă

Vremea de Paşte și 1 mai 2019. După această dată, temperatura aerului va crește ușor și se va încadra între 2 și 4 grade Celsius. Local și temporar vor fi precipitații, cel mai probabil în zilele de 22 și 23 aprilie, dar și după 27 aprilie, când se vor semnala pe arii restrânse și vor fi mai însemnate cantitativ.

Citește și: Paște 2020 – Când pică Paștele în 2020

Excepție vor face zilele de 24 și 25 aprilie. Doar izolat și trecător vor fi precipitații, care vor fi mixte în special în primele două zile ale intervalului de referință. În rest va ploua. După data de 26 aprilie vor fi variații de la o zi la alta. Maximele se vor încadra, în general, între 19 și 22 de grade Celsius. Cele mai ridicate temperaturi raportându-se în datele de 30 aprilie și 1 mai.

Mai mult, zilele acestea, un uriaş nor de praf saharian va ajunge în România. Particulele de nisip au acoperit deja zone întinse din Spania, Elveţia, Malta şi insulele din vestul Mediteranei. Vântul a împins luni praful spre Italia şi Franţa.

Meteorologii se aşteaptă să ajungă nisipul şi la noi miercuri, mai ales în oraşele din vestul şi centrul ţării.

Medicii ne recomandă ca în timpul acestui fenomen neobişnuit să evităm să ieşim din casă şi să nu deschidem ferestrele. Mai ales cei cu afecţiuni respiratorii trebuie să fie foarte atenţi, pentru că praful le agravează suferinţa.

„În perioada 23 – 28 aprilie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, înspre sudul, centrul și estul Europei.

În această perioadă, va ploua temporar în regiunile de la sud și vest de țara noastră, iar ploile vor determina depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă.

Depunerile din țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în cursul zilei de 23 aprilie și în noaptea de 23/24 aprilie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar spre finalul săptămânii mai ales în jumătatea de vest a țării”, transmie ANM, într-un comunicat.

Citește și: Tichete sociale Paște 2019. Cine le primește și ce acte sunt necesare

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: