Redactia.ro
Home » Știri » Vremea rea a făcut prapăd în mai multe zone din țară. Imagini apocaliptice cu dezastrul lăsat în urmă de codul roșu de furtuni

Vremea rea a făcut prapăd în mai multe zone din țară. Imagini apocaliptice cu dezastrul lăsat în urmă de codul roșu de furtuni

GALERIE FOTO (8) Furtuni. Sursă foto: Facebook

În ultimele ore, mai multe județe din țară au fost lovite de o serie de fenomene meteorologice extreme, lăsând în urmă un peisaj apocaliptic. Codul roșu de vijelii, emis de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a adus rafale de vânt de peste 100 km/h, ploi torențiale și grindină de mari dimensiuni. Au fost emise mai multe mesaje Ro-Alert pentru a avertiza populația despre pericolele iminente.

Efectele acestor furtuni au fost devastatoare. În Drobeta Turnu Severin, mai multe clădiri au rămas fără acoperișuri, străzile au fost inundate și circulația a fost complet blocată. Pompierii au fost nevoiți să intervină pentru a evacua apa din gospodării și pentru a îndepărta copacii căzuți. În Gorj, Dolj și Mehedinți, grindina de mari dimensiuni a distrus culturi agricole și a avariat numeroase vehicule.

În județele Caraș-Severin și Mehedinți, natura s-a dezlănțuit cu o forță incredibilă

Vântul a atins viteze de peste 100 km/h, smulgând acoperișurile clădirilor și avariind numeroase vehicule. Grindina, de dimensiuni considerabile, a provocat daune serioase fațadelor clădirilor și a distrus culturi agricole.

În Drobeta Turnu Severin, vântul a smuls zeci de acoperișuri, care au căzut peste mașinile parcate, distrugând parbrize și caroserii. Străzile au fost inundate, iar circulația a fost complet blocată în multe zone. Autoritățile au emis mai multe mesaje Ro-Alert pentru a avertiza locuitorii să se pună la adăpost.

Pompierii militari din cadrul Secției Moldova Nouă au intervenit prompt pentru a degaja un cablu de telecomunicații căzut pe carosabilul DN57, în localitatea Coronini, și pentru a îndepărta mai mulți stâlpi de lemn căzuți pe DJ 571A, în localitatea Gornea. De asemenea, au asigurat măsurile de prevenire necesare la un stâlp electric lovit de fulger în localitatea Sichevița.

În urma acestor fenomene extreme, cinci localități au rămas fără curent electric: Oravița (parțial), Liborajdea, Sichevița, Valea Ravensca și Crușovița. Intervenția rapidă a echipajelor de la operatorul de energie electrică a fost esențială pentru restabilirea alimentării cu energie în aceste zone.

„Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice prognozate, pompierii militari din cadrul Secției Moldova Nouă au fost solicitați să intervină pentru degajarea unui cablu de telecomunicații căzut pe carosabil, pe DN57, localitatea Coronini, precum și pentru degajarea mai multor stâlpi de lemn căzuți pe DJ 571A, localitatea Gornea.

De asemenea, s-a intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire specifice la un stâlp electric care a fost lovit de fulger, în urma descarcărilor electrice, în localitatea Sichevița, la fața locului fiind prezent și un echipaj al operatorului de energie electrică. În urma fenomenelor meteorologice, au rămas fără curent electric 5 localități: Oravița (parțial), Liborajdea, Sichevița, Valea Ravensca și Crușovița”, anunță ISU CarașSeverin.

Zeci de apeluri de urgență în Mehedinți

În ultimele două ore, dispeceratul ISU Mehedinți a înregistrat 61 de apeluri de urgență din partea cetățenilor. Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din mai multe gospodării, îndepărtarea copacilor căzuți pe autoturisme și carosabil, și pentru asigurarea unui răspuns prompt în cazul acestor situații deosebite. Grupa operativă a ISU Mehedinți a fost activată pentru a gestiona eficient aceste intervenții.

„Pompierii mehedințeni intervin pentru evacuarea apei din mai multe gospodării, pentru îndepărtarea copacilor de pe autoturismele cetățenilor, dar și de pe carosabil. Pentru asigurarea unui răspuns prompt în cazul înregistrării acestor situații deosebite, a fost activată și grupa operativă a ISU Mehedinți începând cu ora 19:30. Până în acest moment, printre localitățile afectate amintim municipiul Drobeta Turnu Severin, Orșova și Gura Văii”, potrivit ISU mehedinți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: