Redactia.ro
Home » Știri » Vremea se răcește din nou în România! Prognoza meteo ANM

Vremea se răcește din nou în România! Prognoza meteo ANM

Vremea se răcește din nou în România! Prognoza meteo ANM

Vremea se răcește din nou în România! Iată prognoza meteo ANM!

Vremea se răcește din nou în România

După o perioadă de temperaturi mai ridicate, meteorologii anunță că vremea se va răci din nou în România, aducând cu sine nopți și dimineți reci. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), temperaturile vor scădea sub nivelurile normale pentru această perioadă în anumite momente ale zilei.

Elena Mateescu, directorul ANM, a subliniat că această răcire va fi simțită mai ales în regiunile intracarpatice. Nopțile și diminețile vor fi caracterizate de temperaturi foarte răcoroase, cu valori ale termometrelor ce se vor situa sub cele obișnuite. Cu toate acestea, zilele vor rămâne în general frumoase și calde.

În ceea ce privește temperaturile maxime, conform prognozei, Bucureștiul va înregistra cea mai ridicată valoare, cu termometrele indicând 29 de grade Celsius. În timp ce în depresiunile din estul Transilvaniei se vor consemna temperaturi minime de doar 6…8 grade, litoralul și zona Deltei vor beneficia de valori de 18…20 de grade. Restul țării, mai ales în sud, va avea temperaturi apropiate de 19…20 de grade.

Elena Mateescu a subliniat că săptămâna viitoare va aduce o creștere ușoară a temperaturilor, cu valori ce pot ajunge până la 32 de grade Celsius, în special în zilele de luni și marți. Această tendință de creștere a temperaturilor maxime se va menține în ciuda răcirii dimineților și nopților.

„O vreme în general frumoasă, cu nopți și dimineți reci.

Mâine vom mai consemna valori ale temperaturilor minime de numai 6…8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, 18…20 de grade pe litoral și în zona Deltei, în timp ce în restul țării, mai ales în sud, valori apropiate de 19…20 de grade.

La nivelul temperaturilor maxime, dacă mâine vorbim de valori cuprinse între 23 până la 31 de grade, același lucru va fi de interes și pentru debutul săptămânii următoare când vorbim, mai ales luni și marți, de temperaturi ușor în creștere, până la 32°. Însă, într-adevăr, nopțile și diminețile rămân în continuare ușor mai răcoroase, cel mai mult se va resimți această răcorire în regiunile intracarpatice.

Și la această oră, consemnăm o diferențiere a ceea ce înseamnă valorile de temperaturi mai reci în zonele centrale nordice, cel mult 17…18 grade, în timp ce în regiunile extracarpatice, în extremitatea de vest a țării sau în partea sud, sud-est și est, valori care depășesc 25 de grade în pragul unei zile de vară, cel mai cald fiind în capitală, 29 de grade.

Așadar, o vreme în general frumoasă și călduroasă, dar nopți și dimineți reci”, a explicat directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

Prognoza meteo pentru luna august

Prognoza meteo pentru luna august arată că valorile termice vor fi, în general, mai ridicate decât cele așteptate pentru această perioadă în majoritatea regiunilor. Cu toate acestea, în săptămâna 14-21 august, în special în zonele montane, precipitațiile vor fi insuficiente, ridicând astfel preocupări legate de secetă.

În săptămâna 21-28 august, se preconizează că temperaturile aerului vor înregistra o ușoară creștere în întreaga țară. Cu toate acestea, în aceeași perioadă, vor exista cantități medii de precipitații în toate regiunile. Ultimul interval al lunii august va aduce temperaturi medii mai ridicate decât cele obișnuite pentru acest sezon în majoritatea regiunilor țării.

Astfel, deși se așteaptă o răcire a temperaturilor în nopți și dimineți, România va continua să experimenteze zile frumoase și calde în următoarea perioadă. Este important să fim conștienți de fluctuațiile meteo și să ne adaptăm planurile în funcție de acestea.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: